fbpx

Webbkurser för storkök

med Jävligt Gott Academy

”Välkomna till Jävligt Gott Academy, Sveriges växtbaserade onlinebaserade kockskola!”

I ljuset av Corona och det faktum att vi just nu måste satsa på att ställa om, och inte stanna upp när alla stannar hemma så släpper vi en stor satsning på Webbkurser för storkök!

Jag har jobbat på dessa kurser nu i nästan fyra månader, så det var inte bara corona i sig som föranledde detta, men det gör det mer aktuellt än någonsin.

I ett första steg kommer vi att rikta in oss på att nå ut till skolkockar som sitter och rullar tummarna när deras elever är hemma. Ta chansen att fortbilda och lära er mer om hållbar matlagning istället för att grovstäda köket för en femte gång. För bara 3 499:- kronor får ett helt kök tillgång till tre kurser som ni kan gå hur många gånger som helst.

Under coronaperioden ger vi dessutom 20 % rabatt till alla skolkök som vill köpa en kurs eller hela paketet om tre kurser! Kontakta oss på javligtgott@coursio.com för att få rabatten och anmäla intresse!


Här kommer du hitta onlinebaserade kurser utvecklade av några av Sveriges främsta kockar inom växtbaserad och svinnsmart matlagning. Vi delar med oss av våra bästa metoder, insikter och verktyg för att göra hållbar matlagning enkel, god och näringsrik, oavsett om du lagar mat till 2000 skolelever eller 4 foodies vid chefs table.

Efterfrågan på hållbar mat på restauranger ökar, både inom privat och offentlig sektor. Men tillgången på kunskap och verktyg för att laga hållbar mat har inte alls ökat i samma takt och många upplever det som svårt att erbjuda. Det är för att lösa detta som Jävligt Gott Academy finns.

– Gustav, Jävligt Gott

I början finns här tre grundkurser utvecklade av Gustav Johansson, bloggaren och kokboksförfattaren bakom Jävligt Gott, men under 2020 kommer ett flertal kockar att ansluta med ytterligare kurser. 

Redan nu är dessa kockar klara för att utveckla kurser under 2020: 

 • Magnus Naess, tidigare kökschef på Globala Gymnasiet och författare till boken Vegolyftet
 • Daniél Kallonas, chefskock på Skapaskolan och vinnare av Årets Klimatkök 2019 
 • Karolina Tegelaar, kokboksförfattaren och bloggaren som driver bloggen Kakboken.se

Är du intresserad av ett skräddarsytt paket, av att veta mer, eller av att samarbeta? Hör av dig på javligtgott@coursio.com.

Kurserna kostar 1499:- styck eller kan köpas alla tre för 3 499:- per licens. Önskar ni köpa fler än en licens i taget, kontakta oss på javligtgott@coursio.com.

Kursernas upplägg

 • Alla kurser är tänkta att läsas i grupp eller individuellt och omfattar mellan 10-20 lektioner per kurs.
 • En lektion är tänkt att kunna läsas på ca 15-30 minuter och innefattar någon form av självstudie eller övning i efterhand, exempelvis att testa en metod eller ett recept.
 • Tanken är att kurserna ska kunna läsas på APT, frukost eller lunch tillsammans med en arbetsgrupp.
 • Varje kurs varvar kortare videoföreläsningar eller workshops med text, kommentarsfält, korta hemläxor och självtest för maximal inlärningspotential.
 • Varje kurs beräknas ta mellan 5-10 timmar att läsa klart i effektiv studietid.
 • Ni behåller kurserna tills vidare och kan läsa dem hur många gånger ni vill. Ni köper ett satt antal licenser per kurs beroende på storlek på er verksamhet och får använda dem fritt.

Aktuella kurser

Grundkurs, del 1 – Introduktion till vego

I den här första kursen går vi igenom den viktigaste grundläggande kunskapen om vegomat för dig som vill komma igång med vego och vill veta mer.

 • Varför vego? Argument och olika frågor du kan möta.
 • Det viktigaste om näringslära och att laga näringsrik mat.
 • Vego och barn. Vad gäller?
 • Servera vego till dina gäster – så ska du tänka.
 • Lyckas med kryddning och textur – smart metod för att alltid lyckas
 • Och mycket mer!

Grundkurs, del 2 – De nya gröna råvarorna

I den här kursen går vi i tre kapitel igenom de vanligaste nya växtbaserade råvarorna. Vegokött av olika slag, vegoostar och mejerialternativ samt olika alternativ till äggets konsistens och bindförmåga. Du får lära dig:

 • Olika typer av vegoråvaror
 • När används vad på bästa sätt?
 • Och hur ska du bemästraa dem?
 • Mängder med recept och videoinspiration.
 • Hur du kan laga både nya kreativa, men också bekanta och klassiska recept med dessa nya råvaror

Grundkurs, del 3 – De gröna metoderna

I den här kursen fokuserar vi på några av de nya metoderna och tillagningssätten som gör att du kan utesluta kött, ägg och mejerier ur din matlagning utan att kompromissa med kvalitén eller smaken. Du lär dig att göra:

 • Göra biffar, bullar och bollar på flertalet olika sätt med perfekt konsistens och smak.
 • Slå varma och kalla emulsionssåser baserade på kikärtsspad istället för ägg.
 • Skapa djup och smak i dina buljonger, såser och grytor utan kött, ost eller grädde
 • Samt flertalet tekniker och recept för att variera grönsaker så de både kan ersätta klassiska köttdetaljer, stå som helt egna rätter eller bli fantastiska och nyskapande tillbehör

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!