fbpx

Smörstekt och självplockad Karl-Johansvamp

När hösten närmar sig får jag ofelaktigt ett särskild sorts kli i fingrarna. Det är skogen som ropar på mig. Kantareeeeelleeeer, låter det. Svaaaaaaaamp. Karl-Joooooohan! Karl-Joooohan! Ungefär som den där barbröstade maoriern i Lokareklamen. ”Meloooonas! Melooonas!” Det finns bara ett sätt att rå bot på det och det är att ge efter, vilket jag glatt […]

Saltstekt färskpotatis

Som ni kanske förstod av mitt klyftpotatisinlägg så är jag ingen stor fan av kokt potatis men ett desto större fan av potatis i alla dess andra former. Det här receptet är lite mitt eget, men samtidigt också ganska basic. Jag kallar det saltstekt färskpotatis och det är precis vad det är. Lyckas man med […]

Tandoori tofu – the fast way

Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. […]

Senapssill på aubergine

Jag tror inte att det har gått någon förbi att det var påsk förra helgen. Jag tog ledigt både ifrån jobbet och ifrån bloggandet så här kommer ett påskrecept som ni kan använda till nästa år! Jag tillhör den halvan av mänskligheten som gillar inlagd sill, och älskar därför givetvis de här recepten som låter […]

Enkel gul curry med sojabitar

Jag fortsätter att beta mig igenom min barndoms husmanskost. Nu vare dags för ”höns med ris och curry”, även om det självklart inte blev riktigt som orginalet. Gott blev det i alla fall, och lyckligtvis så finns det ju inget krav på att ha höns i själva såsen, vilken är den som ju faktiskt smakar […]

Biff Stroganoff, the original vegetarian way

Jag fick en uppmaning av en vän via Facebook att inte bara mesa mig med tråkig svensk husmans korvstroganoff. ”Ge dig på en riktig rysk orginalstroganoff!” lät det. ”Det är allt grejer det”. Hur skulle jag kunna motstå? Efter lite grävande på internet efter ett orginalrecept på stroganoff så har jag lärt mig så här […]

Pytt i panna

Det var ett litet tag sen jag skrev något nu. En hel veckas uppehåll. Ytterst okarakteristiskt. Det har varit en hektisk period på jobbet med årsredovisningar och bokproduktioner. Det har inte varit muntert hemma heller med en sjuklig flickvän som tappat all smak för allt vad god mat heter. Men men, jag känner att jag […]

Det perfekta pannkaksreceptet

Jag har insett att alla tycker att deras föräldrar lagar absolut bäst pannkakor i hela världen. Det här är pappas recept, och det är utan tvekan bäst.

Vianas rökta vegetariska sojakorvar (i bröd)

Jag har tagit på mig att försöka beta mig igenom så många olika vegetariska och veganska korvsorter jag kan hitta. Förra veckan så testade jag Vianas vegetariska bratwürst vilken var riktigt fin och som smakade mycket. I helgen testade jag Real Jumbo, en sorts långa rökta sojakorvar från samma tillverkare. Tråkigt nog var de inte […]

Limequorn. The kids love it.

Det här är en av våra topp fem vanligaste middagar hemma. Lilltjejen och Sarah äter den vanligtvis med kyckling, men det fungerar precis lika bra med quorn, vad Sarah än må hävda. Och vad de äter! Inte ofta man ser lillan ta tre portioner inte.. Receptet är löjligt enkelt, och det blir apgott.

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT