Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton
Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]
Chilipickles – a.k.a. knark på burk.
Hej! 2012 har åtta timmar kvar på nacken och jag ska precis till att börja preppa rödbetorna inför kvällens nyårsmiddag. Innan jag ger mig in i köket vill jag dock ta en chans att skriva några snabba rader här på bloggen och tacka era alla för att ni läst, kommenterat och framför allt följt mig […]
Pasta med grönsaker i tomatsås – my way
Förra våren skrev jag ett inlägg om hur innerligt jag kommit att hata pasta med grönsaker i tomatsås. Denna olidliga standardrätt på lunchrestauranger i Stockholm över som inte för sitt liv kan tänka utanför sin fyrkant av fläsk, nöt, fisk och fågel. Vad kan vegetarianer äta? Ehh… grönsaker. Pasta kan man väl äta med bara […]
Bruschetta
När jag lagade det här förra veckan så var jag nästan övertygad om att jag redan hade skrivit om det på bloggen, men jag märkte nu när jag satte mig ner och kollade igenom recepten att jag faktiskt lyckats gå nästan två hela år utan att skriva om denna kungliga rätt. Nå – rätt ska […]
Fattigmanspesto
Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag. Här drygade jag […]
Pasta med spenat, zucchini och aubergine
Det här receptet är ett sånt där recept som man kommer på genom att personen man ska hem på besök hos säger: ”Jag har färsk pasta och en aubergine hemma, du kan väl hitta på nåt?”. Typ. Skippa fetaosten så blir det veganskt. Jag måste verkligen säga att havregrädde är the shit. Supergott och krämigt […]
Lätta lunchmackor med äggröra och tomater
Ett recept behöver inte alltid ta lång tid och vara krångligt för att vara värt att dela med sig av. De här lunchmackorna slängde jag ihop igår här nere i sommarhuset och de blev så sjukt goda. Väl värt att testa i say! Äggröra är en riktig höjdare. Jag har (som ni kanske känner till) […]
Grillade paprikor fyllda med fetaost
Det här är ett recept som jag slängde i hop för några veckor sedan när jag tröttnat på att bara grilla samma gamla grejer hela tiden. Jag brukar ganska sällan grilla fyllda grönsaker, men just paprikor lämpar sig ju faktiskt ganska så bra för ändamålet. Det blev väldigt gott, men det är nästan så att […]
Vegetariska hamburgare på quornfärs – uppdaterad, enklare version.
Quornhamburgarna som jag lagade förra sommaren har blivit ett av de populäraste recepten, både här på bloggen och hemma hos mig. Det är de enda burgarna jag lagar nu förtiden. Nu när det har blivit grillsäsong på nytt så har jag haft en möjlighet att uppdatera det lite. Dels på grund av tillfällig tidsbrist och […]
Ugnspannkaka med fetaost och oliver
Okej, nu får ni ursäkta om det här receptet är sjukt basic, men jag kände att jag ändå ville dela med mig av det för det blev så gott! Ända sedan jag blev vegetarian har jag sörjt lite över att jag inte kan äta min ugnspannkaka med fläsk längre. Det är ju verkligen så najs […]