Smörstekt och självplockad Karl-Johansvamp
När hösten närmar sig får jag ofelaktigt ett särskild sorts kli i fingrarna. Det är skogen som ropar på mig. Kantareeeeelleeeer, låter det. Svaaaaaaaamp. Karl-Joooooohan! Karl-Joooohan! Ungefär som den där barbröstade maoriern i Lokareklamen. ”Meloooonas! Melooonas!” Det finns bara ett sätt att rå bot på det och det är att ge efter, vilket jag glatt […]
Quorn med ört- och gräddsås
Det här receptet baseras på samma örtpesto som jag gjorde i gårdagens inlägg. Det var ursprungligen det här receptet jag hade in mind när jag gjorde peston och gårdagens recept byggde jag runt resterna som blev kvar. Tanken var att få fram en schysst ersättare till resten av familjens gräddstuvade och panerade torsk och jag […]
Pasta med örtpesto och fetaost
Det här receptet är en variation på klassisk pesto genovese med basilika och pinjenötter. Med fräsha, svenska somriga örter och goda rostade pumpafrön blir det helt annorlunda men också otroligt fräsht. Pefekt för en solig sommardag eller senare i höst om du behöver minnas hur solen kändes på huden när nätterna blir längre. Peston är […]
Tacosallad á la Bravo
Tacos är gott, men kan var ganska omständigt att servera. Antingen slänger sig folk över hela bordet och det tar evigheter att få tag i det man vill ha plus att det lätt blir slabbigt, eller så får man servera buffé vilket man sällan har varken lust eller plats med. Önskar du, som jag, att […]
Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!
Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel […]
Pastasallad med pesto á la Borgström
Det här är min svärmors specialité. Inget krångligt, men helt galet gott. Självklart ska ni göra peston själva på färsk basilika, inget annat blir lika gott. Men, har man ont om tid och bara vill ha sig en redigt fin lunch eller så går det ju att köpa färdig pesto på burk. Receptet är också […]
Omelett med skånsk senap och svarta bönor
Ibland snubblar man bara över en smakkombination som visar sig vara en total överraskning. Det här var precis en sådan, i ordets positiva bemärkelse. Efter att min svåger stått och ordat i köket om hur han kusin allt lärde honom konsten att ha en sträng senap i omeletten ”för att få en så där lite […]
Tandoori tofu – the fast way
Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. […]
Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost
I söndags var det helt fantastiskt väder i Stockholm. Den första solbrännan, den första glassen och den första riktiga vårdagen. På vägen hem såg vi påskliljor, vitsippor och vårlök spirade i rabatterna och i gräset. Lilltjejen kutade runt som en kalv på vårbete och vi andra gassade oss i solen liggande i gräset. Det går […]
Svamppasta med citron och persilja
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält;) Receptet kommer ifrån Jamie Olivers 20 minute meals iphoneapp, men jag har veganiserat det. Ett absolut måste-ha för alla som gillar mat och kan lägga […]