Pytt i panna

Det var ett litet tag sen jag skrev något nu. En hel veckas uppehåll. Ytterst okarakteristiskt. Det har varit en hektisk period på jobbet med årsredovisningar och bokproduktioner. Det har inte varit muntert hemma heller med en sjuklig flickvän som tappat all smak för allt vad god mat heter. Men men, jag känner att jag […]
Tabbouleh med halloumi

Jag ser det här lite som Libanons motsvarighet till köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Eller kanske pasta bolognese, eller chicken tikka masala. Det är en sån där rätt som har fått personifiera lightvarianten av ett helt lands hela matkultur. Lite lustigt. Men aj aj aj vad det är gott, och lätt att laga är […]
Konsten att laga en god Quornfärssås

Det är tack vare quornfärssås som jag är vegetarian. Så enkelt är det. Om det inte hade gått att reproducera köttfärssås nära på exakt som den är med kött så är kanske det skulle ha varit en förlust för mycket. Jag älskar köttfärssås. Jag älskar också korv, och jag var en sucker för stora goda […]
Dhal, indisk linsgryta. Brorsan bjöd på dunderkäk!

I lördags var jag och käkade middag hos David. Han har en aphärlig lägenhet på Fridhemsplan med det mest fantastiska köket ever. Femplattors gasspis, stora öppna ytor och snygga hyllor, man kan dö för mindre. Dessvärre ingen köksfläkt så jag satt halva kvällen och hostade av chiliröken som lade sig som ett os över rummet, […]
Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi

Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]
Potatistårta med salvia och fetaost

Det här receptet kommer ifrån kokboken Karin Franssons sju årstider. Jag köpte den när jag och Sarah var på Öland i somras och bodde en natt på Hotell Borgholm. Självklart åt vi också på restaurangen och drack öl i kvällssolen sittandes ute i örtaträdgården på baksidan. Mycket trevligt. Fransson är en av världens mest uppskattade […]
Nya örter i köksfönstret.

Det här är det bästa med våren. Färska örter!
För första gången på flera månader börjar örterna faktiskt se ut som att de har lite geist i sig. Jag köpte på mig oregano, timjan, salvia, mynta och citronmeliss och planterade om dem i krukor hemma.