Vegansk sparristarte med mandelpistou
Hej! Här kommer ännu fler påskrecept! Även detta är ifrån min påskspecial med Aftonbladet som publicerades idag, och som jag nu tänkte att jag även kunde publicera här på bloggen! Jag är vanligtvis inte den som hyllar vegansk ost. Men HELVETE vad bra det faktiskt blir när man blandar havrefraiche och violifeost på det här […]
Vegofärslimpa med rosmarin och vitlök till påskbordet
Hej! Det här receptet tog jag fram till Aftonbladet som hörde av sig och ville ha ett gäng recept inför en stor påskmatspecial nu inför påsk. Jag tänkte att jag så klart borde passa på att publicera det här nu också när det nu har publicerats i tidningen. Jag har sedan tidigare en nut roast, […]
Vegansk cheesecake med passionsfrukt
*I samarbete med Aito* Hej! Hoppas allt är fint med er! Den här veckan är det påsk och jag och familjen ska åka ner till Skåneland och fira in våren. Jag ser verkligen fram emot det! Både att fira med familjen och att åka några timmar söderut. Den här tiden på året brukar det vara […]
Veganska ägghalvor – avocadohalvor!
Hej! Ett av mina absoluta måsten på det kalla julbordet/påskbordet/midsommarbordet (ja, you get the point) har alltid varit ägghalvor. Det är sjukt smarrigt att fylla halverade ägg med majonnäs, rom, dill, lök och att toppa med lite nymalen svartpeppar och salt. Sedan jag började äta mer veganskt har det här verkligen varit en av de […]
Veganskt påskbord
Hej! Nu nalkas påsken på nytt och precis som vid alla andra högtider ökar behovet av bra tips och förslag till vad man ska servera alla de veganer och vegetarianer som också vill ta del av festligheterna, eller hur man helt enkelt bara varierar upp sitt eget påskbord och gör det lite grönare än vanligt. […]
Påskbord, julbord och midsommarbords-special
Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]