Enkel gul curry med sojabitar
Jag fortsätter att beta mig igenom min barndoms husmanskost. Nu vare dags för ”höns med ris och curry”, även om det självklart inte blev riktigt som orginalet. Gott blev det i alla fall, och lyckligtvis så finns det ju inget krav på att ha höns i själva såsen, vilken är den som ju faktiskt smakar […]
Biff Stroganoff, the original vegetarian way
Jag fick en uppmaning av en vän via Facebook att inte bara mesa mig med tråkig svensk husmans korvstroganoff. ”Ge dig på en riktig rysk orginalstroganoff!” lät det. ”Det är allt grejer det”. Hur skulle jag kunna motstå? Efter lite grävande på internet efter ett orginalrecept på stroganoff så har jag lärt mig så här […]
Pasta med chorizo och färska tomater
Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil. Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt […]
Pasta carbonara
Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka. Namnet betyder kolarhustruns […]