Det perfekta pannkaksreceptet

Jag har insett att alla tycker att deras föräldrar lagar absolut bäst pannkakor i hela världen. Det här är pappas recept, och det är utan tvekan bäst.
Vianas rökta vegetariska sojakorvar (i bröd)

Jag har tagit på mig att försöka beta mig igenom så många olika vegetariska och veganska korvsorter jag kan hitta. Förra veckan så testade jag Vianas vegetariska bratwürst vilken var riktigt fin och som smakade mycket. I helgen testade jag Real Jumbo, en sorts långa rökta sojakorvar från samma tillverkare. Tråkigt nog var de inte […]
Så här snyggt kan man servera kikärtsgryta

Första gången jag testade att bjuda någon annan på mitt vid det här laget klassiska lunchrecept, kikärtscurry med körsbärstomater. Gick hem mycket väl med skivade baguetter och en god sallad.
Konsten att laga en god Quornfärssås

Det är tack vare quornfärssås som jag är vegetarian. Så enkelt är det. Om det inte hade gått att reproducera köttfärssås nära på exakt som den är med kött så är kanske det skulle ha varit en förlust för mycket. Jag älskar köttfärssås. Jag älskar också korv, och jag var en sucker för stora goda […]
Vegetarisk bratwürst med stekta ägg och vita bönor i tomatsås.

Dag Livs vid Fridhemsplan har ett riktigt grymt utbud, både av grönsaker, vegetariska alternativ och tonvis med andra grejer. Jag är något av en sucker för korv, vilket är ganska trist när man är vegetarian. Dag Livs har däremot aningen fler alternativ än de vanliga sojakorvarna och i tisdags tänkte jag att jag skulle börja […]
Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi

Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]
Tapenade-biffar

San Marzano – tomaternas Ferrari

Jag köper alltid San Marzano tomater när jag ska köpa tomater på burk. Hur skulle jag kunna göra någonting annat efter att ha sett den här videon? Bara de bästa råvarorna borgar för ett jävligt gott resultat. Gissa om jag blev lycklig när jag efter att ha snubblat över det här Youtube-klippet begav mig ner […]
Tofu tikka masala

Indiskt, italienskt och husmanskost. Det är visst det enda jag lagar märker jag. Men, men om man vet vad man gillar så varför inte också äta det? Idag blev det Tofu tikka masala på Sarahs request. Jag följde Sanjay Thummas recept från Vahrehvah.com, men körde latmansversionen och köpte tofu istället för att laga paneer. Oavsett […]
Nya örter i köksfönstret.

Det här är det bästa med våren. Färska örter!
För första gången på flera månader börjar örterna faktiskt se ut som att de har lite geist i sig. Jag köpte på mig oregano, timjan, salvia, mynta och citronmeliss och planterade om dem i krukor hemma.