Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Jag sitter just nu i bilen (i baksätet så klart) på väg hem ifrån sommarstugan i sydligaste Östergötland på väg för en mellanlandning i Stockholm innan vi åker ner till Skåne igen för det sista semesterrycket. När det här inlägget publiceras kommer vi vara där nere och jag kommer försöka maxa ut det absolut mesta och sista ur ledigheten.
Den här hösten har jag så sjukt mycket spännande och roliga projekt och grejer på gång! Både roliga samarbeten, nya projekt, två stora kokböcker som släpps och massor av andra roliga grejer. Flera av dem är fortfarande dock inte helt spikade och fortfarande lite hemliga, så ni får vänta ett tag till för att höra allt om dem. Needless to say så behöver jag all vila jag kan få nu innan höstterminen drar igång!
För några veckor sedan skrev jag ju om mitt nya samarbete med den norska ostproducenten Synnöve och deras nya veganska ostmärke Go Vegan. Då fick ni ett recept på vegansk ost och skinksallad som jag gjorde med deras hårdost i bit. Nu tänkte jag ge er något riktigt jäkla bra – ett trick för hur ni NAILAR er veganska pizzaost! Det här är verkligen revolutionerande bra och det funkar garanterat mycket bättre än alla andra sätt ni testat för att få veganost riktigt bra på pizza. Jag har testat det både på pizza i ugn, grillad pizza, på enchiladas, på grilled cheese och rakt upp och ner bara stekt i stekpanna och hälld över grejer. Allt funkar finemang! Osten blir mycket följsammare, mindre klistrig och smälter och inner riktigt, riktigt fint.
Go Vegan har en färdigriven ost som är en blandning mellan en mozzarellaliknande ost och en cheddarliknande ost och den passar särdeles bra för att använda på det här sättet då den blir som bäst när de olika oststyperna får smälta riktigt rejält och blandas. Vegansk ost som man bara strör riven över saker och sedan smälter har ibland en tendens annars till att bli lite torr och inte smälta ut helt annars. Du kan ju så klart dock också använda Go Vegans veganost i bit och riva den själv, men det här sparar dig enormt mycket tid.
Pizza med rökt tofu, oliver, soltorkade tomater och ruccola
Här är receptet på själva pizzan som jag lagade till familjen! Jag körde den både på grillen och i ugn för att spara tid då vi var så många. Jag måste också tyvärr säga att jag verkligen föredrar att göra mina pizzor i ugnen. Det är lite kul med grillen, men slutresultatet blir tyvärr sällan lika bra som i ugnen då grillen är så mycket varmare i botten än ovanifrån, vilket gör att pizzan lätt gräddas ojämt.
Jag har ett enkelt recept på pizzadeg som inte behöver jäsa så länge här. Det använder jag oftast. Om du vill långjäsa din pizzadeg och få en deg som påminner så mycket som möjligt om restaurangpizzorna rekommenderar jag istället att du använder Fredrik Rosells pizzadeg från Frallans Matblogg. Det är grymt, men tar tre dagar 😛