fbpx
Event: Lär dig göra smöriga croissants & en god kopp kaffe i vår studio Labbet

STOCKHOLMS SMÖRIGASTE CROISSANTER: À LA LO CAFÉ I VÅR STUDIO

Finns det något godare än en nybakad croissant och en kopp kaffe? I den här kursen får du lära dig konsten att baka croissanter och pain au chocolat från grunden, och hur du gör den perfekta koppen kaffe. Visst låter det underbart? Kolla in datum för eventet, och boka här

Om dagen
Vi går igenom teorin bakom, och alla stegen för att få till de där fina lagren och smöriga smaken. Medan degarna jäser lär vi oss grunderna för att få till en riktigt bra kopp kaffe hemma, från att mala kaffebönorna till att skumma mjölken. Kul kunskap att ta med sig hem. Vi bjuder på en god lunch, och fika.

Allt detta ingår
Fika och mingel
Kort föreläsning om hantverket
En god lunch
En mysig fika tillsammans med en kopp välgjord kaffe & såklart croissants
En goodiebag att ta med hem

Inga förkunskaper behövs
Kursen passar alla. Nyfikna nybörjare, eller matälskare som vill prova på växtbaserad matlagning.
Eller för den som bara vill träffa nya människor, mingla, och äta en god måltid tillsammans.
På våra sociala upplevelser träffar du nya människor, så att boka solo spelar ingen som helst roll!
Skratt och en härlig dag utlovas.

Om kursledaren
Lovisa har alltid jobbat med kaffe och mat. Under hennes år i Paris föll hon för det franska köket och bakverken och tog med sig sin inspiration hem till Stockholm för att öppna À la Lo café & cantine. De blev kända för sina dekadenta brunchrätter och ”smöriga” croissanter som tog sig hela vägen till finalen i Franska Ambassadens tävling ”Stockholms bästa Croissant”. Nu utbildar hon sig till produktutvecklare och designer på KTH och håller kurser i bakning på Jävligt gott Academy.

Vad är inkluderat?
Kom som du är, allt finns på plats! Du får ett förkläde och fika. Alla ingredienser och verktyg finns på plats.

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Påsken är för många förknippad med god mat. Förmodligen med ägg, lamm, och sill inblandat. För oss är påsken också förknippad med god mat. Men snällare varianter. För det kan vara precis lika gott med växtbaserat, som originalet – och visst smakar allt mycket bättre med ett gott samvete.

Här kommer några av våra växtbaserade favoriter från åren som gått. Kanske är det knytkalas på gång i helgen? Då har du en hel del att välja mellan här. Klassiker, och lite nya läckerheter. Hoppas du hittar något, och hoppas att du kan inspirera övriga sällskapet till att välja mer hållbar mat. Vi hejar på er!

Sparristartare

Här kommer en ljuvlig sparristartare. Den görs på färdig smördeg, och är därför en perfekt kompis om det ska bli buffé.


Tofu med majonnäs och tångcaviar, smaksatt med svart salt. En riktig höjdare på buffén. Det svarta saltet är lite trixigare att hitta, men sök på nätet så hittar du säkert i en butik någonstans i närheten. Det svarta saltet ger nämligen en smak av ägg. En sån grej va?

Svamp & nötstek – en helt otrolig rätt till storhelgen. Här har vi sannerligen en favorit i repris. Denna lagas hos oss varje år, och den är alltid lika populär.

Vad vore väl en storhelgsbuffé utan en potatissallad? Här i en riktigt fräsch tappning. En så kallad fransk variant. *Chefs kiss*

Behövs väl ingen närmare presentation av detta va? En fullpott på vart enda bjudbord. Vågar vi säga året om? En växtbaserad variant som är precis lika god som orginalet.

För att undvika eventuella konflikter vid bordet, så finns det självklart också sill! Härlig västkustsill. En variant som har övertygat både en och två konservativa sillfanatiker.

Då till efterrätten. Precis lika god som den är vacker. En växtbaserad cheesecake med passionsfrukt. Här går det bra med vilken växtbaserad grädde som helst, som kan vispas. Njut!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x