fbpx

Figurbiskvier

Karolinas nya recept gör det möjligt att föra fantasifulla biskvier till påsk

Receptet: Figurbiskvier

Jag älskar alla mandelkakor men jag älskar biskvier lite extra.  2010 när jag drog igång mitt veganska bakprojekt var det ett av de första bakverk som jag lade mycket tid på att veganisera då det faktiskt inte fanns några bra veganiserat recept.  Idag mer än 10 år senare tittar jag lite extra på alla coola olika sorters biskvier som folk och bagerier gör vid högtider med de runda bottnarna. Många roliga figurer som pumpor, tomtar, monster och annat men jag hinner sällan leka med klara recept eftersom det finns så många roliga recept att veganisera. Mycket sällan arbetar jag ju heller fram egna recept, jag försöker ju veganisera alla typer av klassiska bakverk, inte hitta på nya, men sen jag tog fram receptet på tyska kanelmandelkakor insåg jag att när man gräddade dem i högre temperatur och med lite tjockare deg kunde man göra biskvier med utstickare! Med den här kavlingsbara degen fanns då en ny möjlighet för alla biskviälskare – figurbiskvier! Mina helt egna figurbiskvier! Här finns ingen begränsning. Bananbiskvi, körsbärsbiskvi, päsonbiskvi, kaniner, kycklingar eller hjärtan. Här syns figurbiskvier perfekta till påsk! Har du fått tag i vegansk mjölkchoklad eller vit choklad går det givetvis utmärkt istället för mörk choklad men då behövs sällan oljan i den smälta chokladen.

16 portioner

Ingredienser

Biskvibottnar

Mandelmjöl 300 g
Florsocker 150 g
Aquafaba 75 g
Salt 1 nypa

Vaniljkrämsfyllning

Vaniljstång 0.5 st
Strösocker 40 g
Majsstärkelse 20 g
Matlagningsgrädde 200 g
Olja 25 g
Salt 1 nypa
Ev. en ngutta gul färg 1 st
Smörgåsmargarin 150 g
Florsocker 30 g

Chokladen

Mörk choklad 200 g

Gör så här

Biskvibottnar

Vaniljkrämsfyllning

Chokladen

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!