fbpx

Italiensk påskkaka

En ljus sockerkaka med citronmak som är både enkel och god. I Italien används gärna enkel glasyr och strössel på denna påskkaka.
” En enkel påskkaka som inte tar mycket tid att slänga ihop men med strössel och citron blir den festlig nog för påskbuffén! ”
– Karolina

Receptet: Italiensk påskkaka

Citron och strössel gör denna enkla kaka precis lagom festlig och dessa används ofta som påskkakor, det går också utmärkt att baka kakan i en mindre sockerkaksform. Jag älskar strössel som dekoration på bakverk och veganiserar därför gärna kakor med en strösseltradition. Här har jag använt ett nytt recept på en sockerkaka som ger en saftig men lätt och luftig kaka. Var noga med att inte övervispa aquafaba och strösocker här eftersom kakan kollapsar då. Vispa tills smeten ljusnar och blir luftig men inte tills ribbonstage (googla så kan du se hur långt det inte får vispas). Jag har filmer på min Instagram kakboken.se om du vill se förklarat med film. Det steget är viktigt för att lyckas med bakverk som använder aquafaba istället för ägg.

10 portioner

Ingredienser

Citronkakan

Vegetabiliskt margarin 70 g
Citron, skalet 1 st
Vetemjöl 210 g
Bakpulver 2 tsk
Salt 1 nypa
Aquafaba 80 g
Strösocker 185 g
Vegetabilisk yoghurt 75 g
Vaniljextrakt 1 tsk

Glasyren

Florsocker 180 g
Vatten Efter smak
Färgglatt strössel 1 st

Gör så här

Citronkakan

Glasyren

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Bakning, Italienskt, Påsk, Veganskt

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!