fbpx

Marsipanbakelser

Supergoda veganska marsipanbakelser
” Perfekt till fössta tossdan i mars! Klassiska växtbaserade marsipanbakelser, a.k.a små prinnsesstårtor! ”
– Karolina

Receptet: Marsipanbakelser

Här instruerar jag hur man gör små prinsessbakelser med en utstickare, det går också bra att göra två längder av smeten, då skärs bottnen som gräddats till 20×30 centimeter till två längder på 30 x10 cm. Marsipanlängder är betydligt enklare att täcka med marsipan och det är enklare per bit att göra längder. Du får ut ungefär 8-10 runda bakelser och många fler bitar om du gör längder, mellan 12-14 per längd, alltså 24-28 totalt. Man vänder bottnen och toppen av kakan mot hallonsylten för att sylten gör att de två mörkare lager från bottnen och ytan då inte syns. Använd  5-6 centimeters utstickare för små söta bakelser. Jag har använt en utstickare på 6 centimeter för bakelserna på bilden och de behöver 90-100 gram marsipan. Gör man istället två längder går det åt 300-350 gram marsipan per längd, alltså betydligt mindre per bit.

14 portioner

Ingredienser

Marsipanlängder eller bakelser

Margarin 100 g
Vetemjöl 300 g
Bakpulver 1 msk
Salt 0.5 tsk
Aquafaba 150 g
Strösocker 270 g
Mjölk 150 g
Vaniljsocker eller extrakt 2 tsk

Vaniljkräm

Vaniljstång 0.5 st
Strösocker 2 msk
Majsstärkelse 2 msk
Matlagningsgrädde 2.5 dl
Olja 2 msk
Salt 1 nypa
Gul färg 1 knivsudd
Margarin 25 g

Resterande ingredienser

Hallonsylt 1 st
Vispgrädde 1 st
Marsipan 1 st

Gör så här

Marsipanlängder eller bakelser

Vaniljkräm

Resterande ingredienser

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!