fbpx

Morotskaka med dadlar

En extra saftig morotskaka med syrlig philadelphiafrosting
” Det här receptet ger en otroligt saftig, nästan kladdig vegansk morotskaka, som annars är svårt att lyckas med! ”
– Karolina

Receptet: Morotskaka med dadlar

Det här receptet ger en otroligt saftig, nästan kladdig vegansk morotskaka, som annars är svårt att lyckas med då mängden morot i originalrecepten är svår att få till i veganska recept. Dadlarna bidrar med fukt och ger samma effekt i bakverket och morotskaka passar oväntat bra med karamellsmaken från dadlarna, speciellt kombinerat med kardemumma som är min favoritkrydda här, har du inte testat morotskaka med kardemumma tidigare tycker jag du ska ge det ett försök! Vill man kan man absolut byta kardemumma mot kanel eller tillsätta lite extra kanel och ingefära i smeten. Vegansk Philadelphiaost är grunden i frostingen som här är smaksatt med skalet från citron och lime för att bryta mot den söta kakan. Det är viktigt att ha en kraftig visp, gärna med en ballongvisp för att få till en luftig färskostfrosting. Det är också viktigt att margarinet är rumsvarmt. Skär frostingen sig kan man antingen vispa ner lite extra florsocker tills den går ihop fint igen eller så kan man vispa ner lite extra mjukt margarin.

12 portioner

Ingredienser

Morotskakan

Morötter, skalade 200 g
Urkärnade dadlar 165 g
Olja 90 g
Aquafaba 125 g
Strösocker 180 g
Vetemjöl 210 g
Mald kardemumma 1 tsk
Muskot 0.5 tsk
Bakpulver 1 tsk
Bikarbonat 3 krm
Salt 0.5 tsk

Vegansk Philadelphiafrosting

Rumsvarmt smörgåsmargarin 110 g
Philadelphiaost, vegansk 70 g
Florsocker 90 g
Salt 1 nypa
Citron, skalet 1 st
Lime, skalet 1 st

Gör så här

Morotskakan

Vegansk Philadelphiafrosting

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!