fbpx

Sega veganska brownies

Sega, kladdiga brownies med massor av chokladsmak!

Receptet: Sega veganska brownies

Det här receptet på brownies är exceptionellt! Det är en brownie helt i en egen klass. Den bakas med olja i smeten och det här är den första “oljebrownien” jag lyckats ta fram. Den är inte kaklik, det är inte en fudgebrownie utan den är seg och god, nästan kladdig men håller formen även när den är nygräddad. Ytan blir ljus och exra god och jag tycker inte att den här brownien behöver någon glasyr, men man kan gärna röra ner i 100-150 gram choklad i smeten. Jag gillar att baka den i en form på 20×20 för då får man tjocka bitar men man kan också baka den i en form på 20×30 centimeter så får man lite tunnare rutor. Det är viktigt att aquafaba och olja är rumstempererade så att emulsionen inte blir för fast. 

10 portioner

Ingredienser

Mörk Choklad 130 g
Olja 100 g
Strösocker 300 g
Aquafaba 150 g
Vaniljextrakt 1 tsk
Kakao 60 g
Vetemjöl 240 g
Salt 1 krm
Bikarbonat 1 krm
Chokladknappar 100 g

Gör så här

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!