fbpx

Vegansk Siciliansk citronkaka

En fantastisk citronkaka med mycket smak där citronskalet mixas ner i kaksmeten

Receptet: Vegansk Siciliansk citronkaka

Det finns många mjuka kakor med hel citrusfrukt i smeten, de har varit svåra att veganisera och den enda jag har fått riktigt bra är min clementinkaka med hela kokta clementiner som är ett av de bakverk som jag får mest kommentarer om från mina böcker. Den bakas med söta clementiner med tunt skal och jag tror att det är syran i citroner och apelsiner som gör det svårt att lyckas med kakan om fruktköttet är med i receptet. När jag såg Emelia Jackson, som skrivit “First, Cream the Butter and Sugar”, göra kakan med endast skalet som fått koka upp kort så ville jag genast testa att veganisera något liknande. Efter alla år av tester lyckades jag med den här varianten på bara ett par testbak! Var noga med att använda ekologiska citroner här eftersom vi ska mixa ner hela skalet i kakan. I citrustider när man äter mycket citrusfrukt är den här ett perfekt sätt att använda även skalet och även andra citrusfruktskal går fint att använda i receptet, som apelsin, clementin och lime. Den här kakan blir absolut godast när den fått vila över natten eller minst ett par timmar så förbered gärna dagen innan den ska serveras. 

12 portioner

Ingredienser

Citroner, skalet 100 g
Vegansk mjölk 100 g
Olja/olivolja 90 g
Strösocker 270 g
Aquafaba 150 g
Vetemjöl 270 g
Bakpulver 1 msk

Gör så här

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!