fbpx

Vegansk tryffeltårta

En glutenfri succétårta som är perfekt till påskbuffén!

Receptet: Vegansk tryffeltårta

Det här bakverket heter ”Le Succés” och receptet, som dessutom är glutenfri, har jag inspirerats av från ett recept hos Jan Hedh. Bakverket är perfekt för högtidsfika och är smakmässigt som en biskvitårta. Även i vegansk tappning passar namnet fint och det är en riktig succetårta. Tårtan behöver förberedas i god tid eftersom chokladtryffeln ska vila i rumstemperatur minst över natten för att få rätt konsistens och sedan ska tårtan kylas i kylskåp innan servering för att få bra konsisten och även för att mjuka upp biskvibottnarna. Kaninerna är gjorda efter förlagor av Jan Hedh och instruktioner för hur de rullas syns bland bilderna här. Vill man ha kaninen utan två tassar och delade öron skippar man bara det steget vid formningen.

16 portioner

Ingredienser

Tryffel

Matlagningsgrädde 300 g
Glykossirap eller sirap 50 g
Mörk choklad 250 g
Salt 1 nypa

Mandelbottnar

Mandelmjöl 300 g
Florsocker 150 g
Aquafaba 75 g
Salt 1 nypa
Kakao för pudring 1 st

Gör så här

Tryffel

Mandelbottnar

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!