fbpx

Veganska hot cross buns

Lär dig baka britternas mest älskade påskbröd - hot cross buns!

Receptet: Veganska hot cross buns

Dessa brittiska klassiker bakas främst  kring påsk. Bakas de utan det ljusa korset är det dock klassiska “tea buns” som kan bakas under hela året. Gräddas bullarna separerade från varandra kan du höja temperaturen 20-25°C men bakas de tätt ihop är det bättre med lite lägre temperatur så att de inte blir för välgräddade på ytan innan de blivit helt gräddade på insidan, vilket tar lite längre tid om de gräddas tätt ihop. Mängden tillsatt frukt varierar mycket och i liknande degstorlek hittar jag allt från 80 gram russin till över 200 gram så älskar du russin kan du alltså dubblera vikten russin. Man kan också minska russinen 50 gram och tillsätta ett litet skalat, urkärnat och tärnat äpple istället. Det är också vanligt att man penslar bröden med lite aprikosmarmelad eller sirap som värmts upp och blandats med lite hett vatten för att bli penslingsbart. Jag använder oftast lönnsirap för att det är smidigast men de två andra alternativen är mer traditionellt korrekta. Plåten på bilden är 25×35 centimeter

12 portioner

Ingredienser

Vetedegen

Margarin 50 g
Vegetabilisk mjölk 250 g
Aquafaba 100 g
Jäst 50 g
Citron, skalet 1 st
Strösocker 65 g
Salt 0.5 tsk
Kanel 1 tsk
Ingefära, mald 0.5 tsk
Muskot, riven 0.5 tsk
Nejlika, mald 1 krm
Koriander, mald 1 krm
Vetemjöl special 500 g
Sultanrussin 100 g
Kanderade citrusskal 50 g

Korsglasyr

Vetemjöl 60 g
Vatten 4 msk

Gör så här

Vetedegen

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!