fbpx

Veganska mazariner

Receptet: Veganska mazariner

Jag har arbetat med mazarinrecept i över 10 år och de har varit med i tidigare sammanfattningsböcker men jag har några nya ändringar med här i både fyllningen och i glasyren för att avsevärt förbättra dem. Dessutom har jag fotograferat en guide för hur jag gör dem så att det ska bli enklare för dig som bakar. Jag har insett att bittermandel gör sig otroligt bra i mazariner och förstärker mandelsmaken så jag river numera gärna ner ett par bittermandlar. Idag finns både pappersformar eller mazarinplåtar att köpa för ett rimligt pris och jag rekommenderar inte att leta efter mazarinformar på Tradera, de finns, men de kostar väldigt mycket så det kanske inte är värt priset om man inte är en stor mazarinälskare. Jag smörjer formarna med fett innan jag klär dem eftersom de lossnar så lätt då men det går bra även utan att smörja om man inte orkar.  Lite mjukt margarin på fingrarna eller på en bit papper fungerar fint. Lite pilligt men väl värt arbetet!

16 portioner

Ingredienser

Mördeg

Kallt margarin 100 g
Vetemjöl 180 g
Strösocker 45 g
Matlagningsgrädde eller aquafaba 2 msk

Mazarinfyllning

Margarin 75 g
Strösocker 120 g
Aquafaba 75 g
Vetemjöl 45 g
Mandelmjöl 160 g
Ev. 1-4 bittermandlar Efter smak
Salt 1 nypa

Glasyr

Florsocker 180 g
Glykos eller vit sirap 20 g

Gör så här

Mördeg

Mazarinfyllning

Glasyr

Här har jag använt enskilda små formar köpta på tradera. Idag finns prisvärda plåtformar om man söker efter mazarinformar och ibland finns även i papper. Här syns också hur fin och glansig glasyren blir om du använder glykossirap!

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!