fbpx

Veganska Smashburgare

Med klassisk burgardressing och coleslaw. Gjorda på grillen! Känd från Godare!
” Veganska smashburgare gjorda på formbar färs och gjorda på grillen med gjutgärnspanna! Serveras med coleslaw och klassisk dressing. Mums! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Smashburgare

8 portioner

Ingredienser

Hamburgarna

Anammas Formbara sojafärs 850 g
Gula lökar 2 st
Vitlöksklyftor 3 st
Färsk rödbeta 0.5 st
BBQ sås 2 msk
Rökt paprikapulver 2 msk
Ljus japansk sojasås 2 msk
Mörk grönsaksfond 1.5 msk
Rapsolja 2 msk
Svarpeppar Efter smak

Klassisk burgardressing

Vegansk majonnäs 2 dl
Finhackad gul lök 3 msk
ättiksgurka 3 msk
Vitlöksklyfta 1 st
Paprikapulver 2 tsk
Vitvinsvinäger 2 tsk
Ketchup 2 msk
Amerikansk gul senap 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Fejkon

Rökt eller naturell tofu 250 g
Japansk ljus sojasås 3 msk
Liquid smoke 2 tsk
Rapsolja 2 msk
Agavesirap 1 tsk

Coleslaw

Vitkålshuvud 0.5 st
Morot 1 st
Rödlök, färsk 1 st
Vegansk majonnäs 3 dl
Citron, juicen 0.5 st
Dijonsenap 1.5 msk
Socker 1 tsk
Salt och peppar Efter smak

Servering

Vegansk hamburgarost, skivad 8 st
Hamburgerbröd 8 st
Ketchup Efter smak
Amerikansk gul senap 1 st
Tunt skivad ättiksgurka Efter smak
Rödlök, skivad 1 st
Färska tomater, skivade 2 st
Krispsallad, kruka 1 st

Gör så här

Hamburgarna

Klassisk burgardressing

Fejkon

Coleslaw

Servering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!