Reklam i samarbete med Stoneleigh
Så här fantastisk kan din påskmiddag se ut! I alla fall om du gör som vi gjorde i fredags och lagar en lyxig femrättersmiddag. Här nedanför hittar du alla recept om du också vill laga dem till påsk istället för den klassiska påskbuffén, eller varför inte dagen efter.
I fredags arrangerade vi en fantastisk kväll tillsammans med Stoneleigh med 20 gäster som fick laga all den här smarriga maten tillsammans och därefter njuta av den, och visst ser det gott ut?
OBS! Drick ansvarsfullt! 🙂
Menyn var följande:
Amuse Bouche: Växtbaserade ägghalvor
Förrätt: Morotstartar med citronmajonnäs
Huvudrätt: Pannbiffar med vårprimörer och örtsås
Amuse Bouche Mangotrifle
Efterrätt: Påskpavlova
Här nedan har ni recepten!
Amuse Bouche: Växtbaserade ägghalvor

De här smarriga små munsbitarna tog jag fram recept på för flera år sedan, och de är en återkommande favorit på både jul och påskbordet! Tricket är att krydda majonnäsen med Kala Namak, ett sorts svavelberikat salt som smakar ägg!
Vinrekommendation: Stoneleigh Sauvignon Blanc
Förrätt: Morotstartar med citronmajonnäs

Även detta är en riktig favorit hemma hos mig! En galet god, lyxig och enkel förrätt med sautereade morötter tillsammans med en fräsch citronmajonnäs och krispigt smörstekt bröd.
Vinrekommendation: Stoneleigh Chardonnay
Huvudrätt: Pannbiffar med vårprimörer och örtsås

De här fräscha och örtiga biffarna serveras på en bädd av örter, med en örtsås och med smörstekta primörer. Örtigt och fräscht dvs! Perfekt som en lättare huvudrätt till påsken där grönsakerna får stå i centrum.
Vinrekommendation: Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc
Amuse Bouche Mangotrifle

En liten men naggande god efterrätt som vi valde att servera som en smakretare inför den lite större efterrätten. En fräsch mangosalsa blandas med vispad grädde och krossade drömmar! Kakan då, inte folks förhoppningar 😛
4 portioner
INGREDIENSER
- 225 g fryst mango
- 8 st ”Drömmar, kakor”
- 1 kruka färskl mynta
- ½ färsk lime, juicen
- 2 dl ovispad Oatly iVisp
- 1 msk sirap
- 0,5 dl mandelflarn
GÖR SÅ HÄR
- Tina mangon först. Hacka den därefter i lagom stora bitar och blanda med färsk mynta, limejuice och sirap. Låt dra en stund.
- Vispa grädden så den blir fast. Rosta mandelflarnen.
- Bygg varje trifle i en champagnekupa eller i något liknande med en krossad Dröm i botten, därefter en sked mango och sen en sked grädde. Upprepa i två lager och avsluta med att toppa med mandelflarn och lite hackad färsk mynta.
Vinrekommendation: Stoneleigh Riesling
Efterrätt: Påskpavlova med passionslemoncurd

4 portioner
INGREDIENSER
Marängbottnar
- 1 dl aquafaba
- 1/3 krm vinsyra
- 1.5 dl strösocker (tillsätts 1 msk i taget)
Passionslemoncurd
- 2 st citroner (juicen)
- 1.5–2 dl strösocker (beroende på citronernas syra)
- 0.5 dl majsstärkelse
- 0.5 dl vatten
- 70 g växtbaserat smör
- 1 nypa salt
- 2 msk fryst tinad passionsfrukt (eller efter smak)
Fyllning och topping
- 2.5 dl växtbaserad vispgrädde
- 200 g frysta hallon till garnering
- Efter smak färsk citronmeliss till garnering
- Eventuellt lite florsocker till pudring
GÖR SÅ HÄR
Marängbottnar
- Värm ugnen till 175°C.
- Vispa upp aquafaban med vinsyra tills du får mjuka toppar, ca 2–4 minuter.
- Tillsätt sockret 1 msk i taget under fortsatt vispning tills du får en tjock, blank marängsmet som håller formen.
- Rita 8 cirklar, ca 6 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
- Sänk ugnstemperaturen till 100°C. Grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timme.
- Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt med ugnsluckan stängd innan du tar ut dem.
Passionslemoncurd
- Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
- Pressa citronerna och sila saften. Häll ner i kastrullen tillsammans med vattnet.
- Rör om tills allt är klumpfritt och koka upp under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
- Ta av från värmen och tillsätt smör, salt och passionsfrukt. Rör tills smöret smält och curden är jämn.
- Häll upp i en ren burk och låt svalna i kylskåp.
Montering
- Vispa den växtbaserade grädden fluffig.
- Bygg dina småtårtor med två lager maräng med vispgrädde och curd mellan varje lager
- Toppa med hallon och citronmeliss
- Sikta över lite florsocker precis före servering om du vill.
Tips
- Marängerna blir bäst om du gör dem dagen innan och förvarar torrt (inte i kylen).
- Montera precis före servering för att undvika att marängen mjuknar.
Vinrekommendation: Stoneleigh Riesling
Hoppas det ska smaka!