Vegansk mackinspiration!

*I samarbete med Flora 100 % Växtbaserad* Jakten på den perfekta veganmackan! Man kan ju inte grilla varenda måltid Tillsammans med Flora 100 % Växtbaserad ger jag mig därför ut på en jakt efter Sveriges godaste veganmackor nästa vecka. Jag startar utmaningen med den här varianten på en Bookmaker Toast, med ett pepparrotskryddsmör och i sub. Nu vill jag ha era bästa recept! Onsdag, torsdag och fredag kommer jag att välja ut de tre bästa mackrecepten och reposta dem. Vinnarna får sig dessutom ett varsitt paket på posten med ett gäng paket Flora hem. ✌ Dessa använder jag sedan för att ta fram det ultimata veganska mackreceptet (eller ja, ett jävligt gott sådant iaf✌) för att avsluta veckan. Låter kul va? Tagga era veganmackor med #bregrönt och skriv gärna ut recepten i kommentarsfälten! Ni hittar receptet på min bookmaker sub och mer info om tävlingen länkad i min bio! ➡️ @javligtgott #bregrönt #jävligtgott #flora100växtbaserad #macka #veganmacka #sandwich #bookmakertoast #vegan #vegetarian #vego #veg #vegosverige #vegansverige #vadlagarduförveganmatidag #veganmat #vegoblogg #matblogg #matbloggare #middagstips #vadblirdetförmat #veganism #vegansofig #vegans #veggie #veganfoodporn #greenproteinshift #proteinskiftet #plantbased #växtbaserat

Ett inlägg delat av Gustav Johansson (@javligtgott)


 
Hej!
I måndags utlyste jag en jakt på Sveriges godaste veganmacka. Hela veckan har jaghaft en liten tävling på instagram där ni läsare kunnat tagga era godaste mackrecept med #BreGrönt för en chans att repostas på Jävligt Gott. Vi har fått in ett helt gäng med supergoda och inspirerande mackor, som jag tänkte dela med mig av här på bloggen så alla ni andra (som kanske inte hänger supermycket på instagram) också kan få ta del av dem 🙂
Jag kommer att använda inspiration från de här recepten för att försöka skapa en riktig monstermacka till på söndag (kommer så klart på en blogg nära dig!), och sen hoppas vi att Sveriges alla caféägare äntligen börjar få upp ögonen för det här med att veganska mackor kan innehålla annat än paprika, sallat och hummus på torrt rågbröd – eller hur? 😉

De recept som ”vann” tävlingen var dessa tre:

Hur goda ser inte de här ut alltså?!?

Ciabatta med kronärtskockskräm och rostade val-/pumpakärnor . . . . . Igår kväll var vi sugna på en riktigt svullig smörgås till middag och komponerade ihop den här dögoda skapelsen.  More is more var ett vinnande koncept i det här fallet! Kronärtskockskräm: 5 kronärtskockshjärtan (fungerar med inlagda) 1/2 citron (saften) Salt, peppar 1 vitlöksklyfta (pressad) 1 tsk växtbaserat smör Gör såhär: Mixa alltsammans och servera direkt. Rostade pumpakärnor och valnötter: Pumpakärnor Valnötter Havssaltflingor (valfritt) Gör såhär: Släng ned ingredienserna i en varm, torr panna och rosta under omrörning tills pumpakärnorna börjar poppa, låt svalna och servera. Övriga smörgåsingredienser; Soltorkade tomater Sallad Avocadoskivor Balsamvinäger Mjölkfritt bordsmargarin (att bre mackorna med) Ciabatta Behöver vi tillägga att det var riktigt, riktigt gott? SMAKLIG MÅLTID #vegan #veganskt #vegetariskt #vegansk #vadveganeräter #jävligtgott #bregrönt

Ett inlägg delat av Vad äter veganer egentligen? (@veganskmatlada)

Bubblare:

Jag kunde faktiskt inte riktigt hålla mig till tre, så jag måste pusha för ett par smarriga mackor till som dök upp under #BreGrönt.

Tomater! Om jag skulle välja någon grönsak som är min favorit är det nog tomat. Jag har den till allt. I grytor, pytt, sallader, soppor, på mackor, som snacks, ja till allt! Här har ni ett tips på en god -macka! I mackan hittar vi färska delikatess tomater, soltorkade tomater och ett tomatspread (&lite sallad). Gör ditt eget tomatspread såhär: Lägg 1 dl stora vita bönor, 2 bitar soltorkad tomat och 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna i en skål. Mixa slät med en stavmixer. Smaka av med 3 droppar liquid smoke, salt och peppar. Och voilà ett rökigt tomatspread! Vill du sedan göra den mumsigaste mackan någonsin så tar du en fralla och delar på mitten. Brer på ett bra lager veganskt smör, lägg på ett blad sallad, klicka på tomatspread till den graden att du skäms, toppa med soltorkade och färska tomater. Käka ur ett kaffefilter för att undvika onödigt spill! Ett av många sätt som jag gör för att #bregrönt #jävligtgott #floraväxtbaserad #tomater

Ett inlägg delat av Välj mera grönt (@vegomedoss)

SEMESTERMACKAN Jag tror att jag just åt den godaste mackan jag gjort!! Förutom att den var sjukt nice så var det också premiär för mig att äta hemmaodlade ärtskott. Kan verkligen rekommendera! Såhär gör du mackan: börja odla ärtskott av gula ärtor. Vänta i drygt en vecka. Då kan du göra typ vad du vill. Jag hann med att åka till Skurup, Malmö, festival i Småland och helg på västkusten. Det e lugnt, ärtskotten löser det! Under tiden kan du fixa ett bröd du gillar, köpa @oatly,s ”På mackan”, rödlök och svänga ihop en pesto (se recept på supercheap pesto i förra inlägget). Sen är det ba å köra. GUD SÅ GOTT! Ska aldrig sluta odla ärtskott. Det är jättecheap, näringsrikt och bra! #staycheap #macka #semester #yeah #bregrönt

Ett inlägg delat av Portionen Under Tian (@portionenundertian)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Tävlingar, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

recept i det här inlägget