fbpx

Vegansk Viltskav

Avsnitt 7 av Vegansk Husmanskost, Godare.se

Hej!

Nu har 7:e avsnittet av mitt matlagningsprogram Vegansk Husmanskost haft premiär på Godare! Jag visar hur du gör en fantastiskt god gryta med viltsmaker, bestående av vegokött, ostronskivling och svartkål samt riktigt smarrigt potatismos!

Än så länge går inte avsnittet att se online, så om du har Godare.se i ditt kabel TV utbud, sväng över dit och titta på programmet på TV!

Du kan dock se ett gäng av de tidigare avsnitten av serien på Godare.se hemsida eller på Aftonbladet TV.

Här är receptet på viltgrytan! Det kommer ifrån min kokbok med samma namn som TV programmet, Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019!

Viltskavsgryta med potatismos och lingon, 4 portioner

Det var länge sedan nu jag faktiskt åt viltkött, men jag insåg för ganska många år sedan nu att jag kunde få till den där klassiska viltsmaken ganska så likt genom att kombinera smaker och kryddor från miljön där de vilda djuren lever. Så klart smakar det inte rådjurskött, men det smakar utan tvekan vilt. Det kan vara så att jag helt enkelt oftast fick viltkött servead med dessa kryddor som barn, eller så kan det vara så att något i barren och bären som djuren åt gick ut i kroppen på dem. 


Oavsett vad, så är det väldigt skönt att veta att jag inte behöver ge upp de klassiska vilträtterna bara för att jag har slutat äta djur. I den här grytan så använder vi en kombination av knaperstekt och strimlad ostronskivling och strimlat texturerat vegokött för att simulera texturen i renskav och kokar den i en god gräddsås som får koka ner rejält tills den riktigt klibbar på vegoköttet och gör det saftigt och mustigt.

– Intro till rätten från Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!