Hej!
Jag fortsätter med att publicera avsnitten från mitt TV program ”Vegansk Husmanskost” från TV Kanalen Godare som publicerades för första gången 2020 och har nu kommit till avsnitt 7 där vi ska laga en av mina personliga favoriträtter – vegansk viltskavspanna! Jag har lyxat till den lite extra med både ostronskivling och svartkål vilket gör den riktigt lyxig.
I spelaren här ovanför kan du se avsnittet på Youtube och receptet hittar du länkat här nedanför eller här!
Och förresten! Vill du lära dig att laga mer sån här god mat, så varför inte komma och hänga med mig i mitt kök en kväll? Vi har börjat med matlagningskurser i min studio i Stockholm och vill gärna ha dig och dina vänner som gäster! Läs mer här på Jävligt Gott Academy!
Det var länge sedan nu jag faktiskt åt viltkött, men jag insåg för ganska många år sedan nu att jag kunde få till den där klassiska viltsmaken ganska så likt genom att kombinera smaker och kryddor från miljön där de vilda djuren lever. Så klart smakar det inte rådjurskött, men det smakar utan tvekan vilt. Det kan vara så att jag helt enkelt oftast fick viltkött servead med dessa kryddor som barn, eller så kan det vara så att något i barren och bären som djuren åt gick ut i kroppen på dem.
Oavsett vad, så är det väldigt skönt att veta att jag inte behöver ge upp de klassiska vilträtterna bara för att jag har slutat äta djur. I den här grytan så använder vi en kombination av knaperstekt och strimlad ostronskivling och strimlat texturerat vegokött för att simulera texturen i renskav och kokar den i en god gräddsås som får koka ner rejält tills den riktigt klibbar på vegoköttet och gör det saftigt och mustigt.