Hej!
Nu har 7:e avsnittet av mitt matlagningsprogram Vegansk Husmanskost haft premiär på Godare! Jag visar hur du gör en fantastiskt god gryta med viltsmaker, bestående av vegokött, ostronskivling och svartkål samt riktigt smarrigt potatismos!

Än så länge går inte avsnittet att se online, så om du har Godare.se i ditt kabel TV utbud, sväng över dit och titta på programmet på TV!
Du kan dock se ett gäng av de tidigare avsnitten av serien på Godare.se hemsida eller på Aftonbladet TV.
Här är receptet på viltgrytan! Det kommer ifrån min kokbok med samma namn som TV programmet, Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019!

Viltskavsgryta med potatismos och lingon, 4 portioner
Det var länge sedan nu jag faktiskt åt viltkött, men jag insåg för ganska många år sedan nu att jag kunde få till den där klassiska viltsmaken ganska så likt genom att kombinera smaker och kryddor från miljön där de vilda djuren lever. Så klart smakar det inte rådjurskött, men det smakar utan tvekan vilt. Det kan vara så att jag helt enkelt oftast fick viltkött servead med dessa kryddor som barn, eller så kan det vara så att något i barren och bären som djuren åt gick ut i kroppen på dem.
– Intro till rätten från Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019
Oavsett vad, så är det väldigt skönt att veta att jag inte behöver ge upp de klassiska vilträtterna bara för att jag har slutat äta djur. I den här grytan så använder vi en kombination av knaperstekt och strimlad ostronskivling och strimlat texturerat vegokött för att simulera texturen i renskav och kokar den i en god gräddsås som får koka ner rejält tills den riktigt klibbar på vegoköttet och gör det saftigt och mustigt.

