fbpx

Vegansk viltskavsgryta med potatismos och lingon

Från godare!
” En klassisk och krämig viltgryta, fast vegansk gjord med vegokött, ostronskivling, svartkål och kryddad med enbär och timjan. ”
– Gustav

Receptet: Vegansk viltskavsgryta med potatismos och lingon

4 portioner

Ingredienser

Viltskav

Vegokött, typ oumph 300 g
Ostronskivling 250 g
Svartkål 150 g
Stor gul lök 1 st
Timjan och/eller rosmarin, torkad eller färsk går lika bra 2 tsk
Hela torkade enbär 10 st
Svartvinbärsgelé 1 msk
Mörk grönsaksfond 1 msk
Mörk kinesisk soja 2 tsk
Havregrädde 2 dl
Rikligt med rapsolja att steka i Efter smak
Salt och svartpeppar efter smak Efter smak

Potatismos

Mjölig potatis 1 kg
Havregrädde 1.5 dl
Kallpressad rapsolja eller veganskt smör 2.5 msk
Mald muskot 1 krm
Salt och vitpeppar efter smak Efter smak

Stekt svartkål

Svartkål 250 g
Citron, juice 0.5 st
Rapsolja 2 st
Salt och svartpeppar efter smak Efter smak

Till servering

Rårörda lingon Efter smak

Gör så här

Viltskav

Potatismos

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 5, 2023
Bloggen: Vegansk Viltskav
Bloggen: Vegansk nyårsmeny - Mera förslag!

Hej vänner!

Ny vecka och det betyder ny veckomeny! Denna vecka slutar Veganuari på tisdag, men vi slutar inte med veganska veckomenyer för den sakens skull. Ambitionen och målsättningen är att fortsätta skicka ut nya veckomenyer varje vecka hela året, för så lång tid som jag orkar och bloggen finns kvar.

Förhoppningsvis kommer de bara bli bättre också. Ni får väldigt gärna lämna en kommentar på inlägget om ni har några tips på hur menyerna kan förbättras och uppdateras löpande framöver.

Från och med nu kommer jag också bara att ge er fem recept varje vecka, så ni också har möjlighet att inkludera några egna recept om det är så att ni följer menyn slaviskt. Vill ni har mer inspiration så har jag ju en hel receptsite fylld med över 700 recept här!

Men, med det sagt. Till veckomenyn!

Köp veckomenyn som en matkasse!

Veckomenyn v 5

Måndag – Pasta och comfort

En smarrig och god pasta som jag lagar med min och Anammas veganska chorizokorv! Så klart funkar andra korvmärken också, men vår är liiiite godare 😉 Använd vilken pastasort du gillar. Men rigatoni funkade hur bra som helst!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

Det här är en jättegod och lite annorlunda version av quesadillas som jag varmt rekommenderar. Hittar du inte Frankfuls ostsås så funkar vanlig vegansk cheddarost också. Var bara noga med att se till att osten smälter tillräckligt! Detsamma går för Frankfuls fajitas. Vilket vegokött som helst funkar.

Onsdag – Lilllördag

Supersmarriga och enkla nudlar som serveras i en rödcurrysås gjord på kokosmjölk. Använd de grönsaker du har hemma eller gillar, eller följ receptet! Supergott och superenkelt!

Torsdag – Husman

En riktigt smarrig viltpanna som blivit en av favoriterna på bloggen! Servera med potatismos eller rostad potatis och med tända ljus i vintermörkret!

Fredag – Fredagsmys!

För att avsluta veckan så lagar vi burgare! Det här är en av de populäraste månadsburgarna jag gjort för Bastard Burgers och den är väldigt lätt att göra hemma själv också. Använd Beyond Burgers för en exakt kopia av de som serveras på Bastard, eller kör med mina och Anammas vegoburgare för ett snäppet godare resultat 😉

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!