fbpx

Enchiladas med bönchili

Jo, man kan nog ganska lugnt säga att jag är inne i en chiliperiod just nu. Jag går omkring och fantiserar om nästa tilllfälle till att använda mina chipotlechilis och börjar verkligen tycka att det är ett allvarligt problem att min flickvän inte gillar stark mat. Känns som att det börjar ta lite osunda proportioner… […]

Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor

Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika […]

Matupplevelser på Österlen del 2 – Maritim och Brösarps gästgifveri

Det här kommer inte att bli ett lika långt och utförligt inlägg som det förra om vår semester, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av de här två ställena. Inget av dem är renodlade vegetariska, verkar knappt finnas några sådana värda priset vad jag vet, men maten jag fick var så […]

Omelett med skånsk senap och svarta bönor

Ibland snubblar man bara över en smakkombination som visar sig vara en total överraskning. Det här var precis en sådan, i ordets positiva bemärkelse. Efter att min svåger stått och ordat i köket om hur han kusin allt lärde honom konsten att ha en sträng senap i omeletten ”för att få en så där lite […]

Trebönschili

Nej, jag har inte blivit religiös. Inte på det viset i alla fall. Namnet syftar på ingredienserna i det bästa chlireceptet jag lyckats åstadkomma hittills. En mustig, het och modig gryta som osar av rödvin, spiskummin och chili. Det är fan så här som mat ska vara, inga krusiduller och krångliga uppläggningar. Det är jag, […]

Halloumisallad med gröna bönor

Det här receptet har jag snott ifrån DN.se. Jag har bytt namn på den från Bönsallad med halloumi till Halloumisallad med bönor samt lagt till rädisor och citron. I’m a real wild child! Nä men seriously. Det här är schysst, en lite annan, svensk take på halloumi, jag käkade det med saltstekt potatis vilket passade […]

Aloo palak – indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor

Jag vet inte riktigt vad man ska säga om den här. Indiska grytor är mycket bra att servera till stora sällskap. De verkar alltid lite fancy så de är bra ifall man vill imponera. De är ganska lätta att göra och kräver inte alldeles för mycket förberedelser om man har alla nödvändiga ingredienser. Precis som […]

Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost

I söndags var det helt fantastiskt väder i Stockholm. Den första solbrännan, den första glassen och den första riktiga vårdagen. På vägen hem såg vi påskliljor, vitsippor och vårlök spirade i rabatterna och i gräset. Lilltjejen kutade runt som en kalv på vårbete och vi andra gassade oss i solen liggande i gräset. Det går […]

Mozzarellatoast med svarta bönor och tomatsalsa

Det här var en snabbimproviserad rätt för ett kvällsmanglarmöte jag hade på jobbet. Göttans blev det, fast jag fick salta en hel del i efterhand, så mitt tips är att om du har en kvart extra så låt bönorna marinera lite för att dra på sig lite mer smak än vad jag han med att […]

Så här snyggt kan man servera kikärtsgryta

Första gången jag testade att bjuda någon annan på mitt vid det här laget klassiska lunchrecept, kikärtscurry med körsbärstomater. Gick hem mycket väl med skivade baguetter och en god sallad.

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT