Jävligt Glassigt – Min efterrättscrepe på Crepson

*I samarbete med Crepson & Co* Hej! Hoppas allt är fint med er! Här kommer det tredje och sista av de recept som jag satt upp på menyn på creperian Crepson som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen. De två första har jag skrivit om i tidigare inlägg, Jävligt Franskt och Jävligt Libanesiskt och de är […]

Mustårta av choklad

Lilltjejen slutade med nattvälling och nattblöja här för någon vecka sedan nu och för att fira så fixade vi ett litet kalas för den närmsta familjen. Kids nu för tiden (läs – iaf vår unge) får ju hyfsat mycket saker så jag tyckte att det kändes lite småtrist att bara ge henne en liten present […]

Jordgubbspannacotta utan gelatin

Jag är generellt ganska dålig på det här med efterrätter. Jag lagar dem inte så gärna, jag äter dem inte så gärna och jag tycker att de oftast är alldeles för söta. Jag är mer av en ostperson. A cheese kinda man så att säga. Men jag måste säga det, pannacotta är mitt undantag som […]

Nyår 2011, svamppaté, chokladfondue och fetapiroger

Visst är hon vacker? Maj gadd. Hon ska gifta sig med mig. Jag lagade svamppaté för att gå ihop med köttätarnas potatisgratäng och sallad. De skulle käka oxfilé, så det kändes som att det behövdes något mustigt. Jag tog receptet från kokboken “Säsongens Vego” som jag lagade i somras och som jag vet funkar bra. […]