Parmesanpanerad quorn

Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och […]

Påskbord, julbord och midsommarbords-special

Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]

Shepherds pie

Få saker är så praktiska som recept som nästan uteslutande kan lagas på rester. Tänk på det. En helt perfekt och fullgod rätt, bestående enbart utav rester ifrån andra rätter. Lite som Frankensteins monster, fast snällt och gott. Änte fint? Paj är ju typ förkroppsligandet av det konceptet. Du tar lite mjöl, en massa smör, […]

Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]

Morotssoppa med aioli

Mat behöver inte alltid vara krånglig för att vara god. Det här var väldigt smarrigt, och funkade också bra som barnmat. Palsternackorna och potatisen bidrog till att mjuka upp morotssmaken lite och så gillar jag palsternackor också. Sådesårå.

Mustig svamppaj med lock

Jag såg ett nytt matlagningsprogram här förra veckan på typ sjuan eller någon annan liknande kanal där två bröder, den ene slaktare och den andre bagare lagade en massa brödbaserad mat tillsammans. Bland annat hade de en pajbakartävling där de tävlade i att baka den smarrigaste pajen till ett gäng triatleter. Det var sjukt mycket […]

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Under min uppväxt var min farsa en stor vurmare för svensk husmanskost och det stod ofta storkok av olika slag på vår spis. En rätt jag särskilt kommer ihåg var alla kött- och grönsakssoppor som han brukade göra, med buljong som bas och grönsaker i stora bitar simmandes runt i en ångande och aromatisk bassäng. […]

Lätta lunchmackor med äggröra och tomater

Ett recept behöver inte alltid ta lång tid och vara krångligt för att vara värt att dela med sig av. De här lunchmackorna slängde jag ihop igår här nere i sommarhuset och de blev så sjukt goda. Väl värt att testa i say! Äggröra är en riktig höjdare. Jag har (som ni kanske känner till) […]

Paneer tikka masala

Det här receptet har jag nästan lagat tidigare här på bloggen, men nu har jag tweakat det lite ytterligare så jag kände att det var dags att uppdatera igen. Det förra receptet hittar ni här och det var mer av en direkt översättning av ett recept jag hittade på internet. Det nya har jag själv […]

Sprödpanerade tofufiléer á la mer

Mitt husmanskostsbotaniserande fortsätter. I går upptäckte jag sidan Vardagsmatad som är något så ballt som en sida som har som koncept att försöka vegan- och/eller vegetarianisera olika traditionella husmanskostsrecept. De har bland annat recept på ”revbenspjäll” men också så praktiska saker som ”5 minuters seitan”. Väl värt ett besök. För kvällen så snodde jag deras […]