fbpx

Paneer tikka masala

Det här receptet har jag nästan lagat tidigare här på bloggen, men nu har jag tweakat det lite ytterligare så jag kände att det var dags att uppdatera igen. Det förra receptet hittar ni här och det var mer av en direkt översättning av ett recept jag hittade på internet. Det nya har jag själv som sagt finslipat efter att ha lagat rätten ett antal gånger.

Precis som med aiolin som jag skrev om här senast så är nyckeln till även indiska grytor, så som tikka masala, att lyckas med ett antal olika tekniker och med själva kryddningen. Just teknikerna är någonting som jag själv funnit ganska svårt, och verkligen inte alls tycker mig ha full fjutt på ännu, men som jag har märkt verkligen gör det hela bättre när man får dem rätt. Jag ska försöka beskriva dem så gott jag kan för att det ska bli enklare för er. När jag skriver text med kursiv text så är det just en sådan viktig teknik jag försöker peka på. Kryddningen är mer en fråga om att testa och åter testa. I och med att rätten eg. kräver att större delen av kryddningen sker i början av tillagningen så är det svårt att med perfekta resultat öka mängden kryddor mot slutet, så du får helt enkelt laga den ett par gånger för att försöka få till rätt mängd.
Den här grytan tar några timmar allt som allt att fixa i ordning om man vill göra allt på det sätt som jag beskriver här nedan, så ta det helst som ett helgprojekt då du har tid att göra din egen färskost och att rodda alla olika moment utan stress. Tro mig, det blir mycket lättare att lyckas då, även om det så klart går även under större tidspress.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Mustig indisk gryta med cashewnötter, paneer och tomatsås
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
21 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
21
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!