Veganska revbenspjäll – på tofu!
Hej! Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan. Det är helt okej och de flesta av de recepten är helt sjukt bra (höhö, not so humble brag..) men […]
Vegansk fetaost – a.k.a marinerad tofu
Hej! Jag vet att jag skrivit det förut – men ibland händer det. Ett sånt där trisslottsmoment som får en att känna att man verkligen borde ha använt dagen till att köpa en lott, men nu istället står där med ett helt fantastiskt recept som kommer att förändra ens liv. Förra veckan hade jag ett sånt […]
Grillad savoykål med kapris och citron
Hej! Den senaste veckan har jag varit nere i Astrid Lindgrenland och sommarhuset som mina föräldrar köpte för 30 år sedan, sommaren innan jag föddes. Det är ett helt fantastiskt rött trähus byggt 1910 som ligger uppe på en kulle, med höga träd och syrenbuskar runtomkring och skog och ängar vart man än ser. Vi […]
Sriracha-, lime- och koriandermarinerade quornfiléer
Hejsan i stugorna gott folk! Jag tillbringar veckan nere på Skånes nordvästkust och försöker njuta av det lilla solsken som känner för att visa sig mellan molnbankarna. Men jag ska inte klaga. Jag har havet precis nedanför verandan, familjen nära och jag får grilla precis hur mycket jag vill. En av de godaste grejerna som […]
Kryddiga tofuspett med smak av Sichuan
Det här receptet hittade min svägerska Anna i DN för ett tag sedan och nu när vi var nere i sommarhuset allesammans så var hon hell bent på att vi skulle laga det. Inte mig emot, det lät grymt gott. Enda problemet var att det krävde ganska speciella ingredienser (förutom tofu då som ganska många […]
Marinerade grillspett med smak av Mexiko
Förra helgen bjöd på fantastiskt väder. Vad gör man när det är fantastiskt väder och det ska bjudas på middag? Jo man grillar! Det här receptet på marinad tycker jag personligen blev great. Vi käkade grillspett gjorda på sojakorv, champinjoner, paprika och knipplök och till det svart quinoa och en chillistark chilensk pebre. Jag kunde […]