fbpx

Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost

I söndags var det helt fantastiskt väder i Stockholm. Den första solbrännan, den första glassen och den första riktiga vårdagen. På vägen hem såg vi påskliljor, vitsippor och vårlök spirade i rabatterna och i gräset. Lilltjejen kutade runt som en kalv på vårbete och vi andra gassade oss i solen liggande i gräset. Det går […]

Halloumiburgare med grönsaksstavar och tzatsiki

Till vardags är jag förtroendevald och arvoderad för en mkt cool ungdomsorganisation. Vi hade kickoff för den nyvalda styrelsen i helgen och jag stod som vanligt för all mat! Lördagen som vi spenderade hemma hos min goda vän, tillika styrelsekamrat, Silvia, bjöd på lingondricka, chips, sällskapsspel och en hel massa kul. Ja i stort sett […]

Nytt fik på Södermalm, Hylands Hörna

Precis runt hörnet från där jag jobbar har det öppnat ett nytt fik med det aningen originella namnet Hylands Hörna. Antar att SVT:s licens på namnet gick ut eller nåt… Förra veckan var jag där och lunchade. Blev glatt överraskad av det helvegetariska (?) lunchutbudet så jag tänkte att jag borde slå ett slag för […]

Mozzarellatoast med svarta bönor och tomatsalsa

Det här var en snabbimproviserad rätt för ett kvällsmanglarmöte jag hade på jobbet. Göttans blev det, fast jag fick salta en hel del i efterhand, så mitt tips är att om du har en kvart extra så låt bönorna marinera lite för att dra på sig lite mer smak än vad jag han med att […]

Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, […]

Pasta med tomatsås och buffelmozzarella

Jag skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra svår för sig! Jag tycker verkligen att det är klurigt som attans att försöka få till en tomatsås som smakar perfekt. Den ska ha mycket smak, men varken vara för […]

Pasta carbonara

Det här är en klassiker och en favorit hos lilltjejen. Det är också en sån där rätt som jag aldrig har käkat i orginaltappning, dvs med kött, vilket gör det oändligt mycket mer tacksamt att laga den vegetariska varianten. För mig kommer det här alltid att vara så som carbonara ska smaka. Namnet betyder kolarhustruns […]

Enchiladas med tacofyllning

En annan variant av vanlig svennebanantacos där jag gjorde enchiladas som jag snabbgratinerade i ugn av tortillabröd fyllda med tacofärs och toppade med salsasås. En hit hos barnen och snabblagat.

Tabbouleh med halloumi

Jag ser det här lite som Libanons motsvarighet till köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Eller kanske pasta bolognese, eller chicken tikka masala. Det är en sån där rätt som har fått personifiera lightvarianten av ett helt lands hela matkultur. Lite lustigt. Men aj aj aj vad det är gott, och lätt att laga är […]

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.

Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT