fbpx

Nytt fik på Södermalm, Hylands Hörna

Precis runt hörnet från där jag jobbar har det öppnat ett nytt fik med det aningen originella namnet Hylands Hörna. Antar att SVT:s licens på namnet gick ut eller nåt…

Förra veckan var jag där och lunchade. Blev glatt överraskad av det helvegetariska (?) lunchutbudet så jag tänkte att jag borde slå ett slag för stället här på bloggen. Det var inte apbilligt, en pasta för 89 och en sallad för 99 och då ingick inte ens kaffe till maten, men jag antar att det är såna priser man får leva med nu förtiden. Ni vet, Söder är inte de arbetarekvarter de än gång var. Eller nåt.

Jag käkade en ”Chèvrepuck med avocadosallad”, vilket smakade finemang, även om chèvren nog kunde ha gratinerats en aning längre, nu var den knappt ens ljummen. Men den serverades med en fräsch sallad och lite surdegsbröd så jag hade överseende med det. Mitt sällskap käkade en oljedrypande pasta med pesto som tydligen också var najs. Enda förbehållet var väl det att jag fortfarande var lite småhungrig efteråt. Fick en att sakna det gratis brödet och alla goda rörorna som det bjöds på på samma ställe innan det bytte ägare…

Men, väl värt ett besök och jag gillar deras utbud. Och som sagt, stort plus för det gedigna vegetariska utbudet, trots att stället inte skyltar med att så skulle vara fallet.

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!