Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi
Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]
Potatistårta med salvia och fetaost
Det här receptet kommer ifrån kokboken Karin Franssons sju årstider. Jag köpte den när jag och Sarah var på Öland i somras och bodde en natt på Hotell Borgholm. Självklart åt vi också på restaurangen och drack öl i kvällssolen sittandes ute i örtaträdgården på baksidan. Mycket trevligt. Fransson är en av världens mest uppskattade […]
Bakispizza
Fredagen blev lite väl tung på vinfronten så lördagen tillbringades i soffan framför tv:n. Ett perfekt tillfälle för pizza från vår eminenta kvarterspizzeria. Tunna frasiga pizzabottnar fyllda med färska ingredienser, fin tomatsås och härlig ost i överflöd. Mmm… Jag slog på stort och beställde vad jag sedan insåg nog måste vara en av de flottigaste […]
Karljohanrisotto med svampkompott och citronstekt halloumiost
Det här kan vara det godaste jag vet. Det gör mig överlycklig att jag själv också kan laga det, och att det är hur enkelt som helst! Även Sarah, som är en riktigt svårflörtad brud så länge det inte serveras oxfilé med bearnaisesås eller baconlindade kycklinglår, slänger sig över varje chans till att äta den. […]
Italienskt på Primo hantverkargatan.
Helgen avslutades med middag på Primo Ciao Ciao på Hantverkargatan. Jag käkade en ravioli med fyra ostar från förrättsmenyn som gick att få som helportion. Vanligtvis äter jag deras spaghetti al pomodoro, en helt awesome spaghetti med tomatsås, men kände att det var dags att variera sig en aning. Raviolin var god, men kändes nära […]
Tapaskväll, eller sex små rätter också kallat
Jag bangar aldrig inför en utmaning, så när Silvia önskade sig en tapaskväll här i veckan så kunde jag inte göra annat än att bli entusiastisk. När Sarah gick och bjöd in halva grannskapet så blev det dock ganska mycket jobb kan jag lova! De här recepten räckte gott och väl till sex vuxna alla […]
Tapas på restaurang San Leandro och Soul food
I går kväll, efter att ha kollat på überhypade Winter’s Bone, käkade Sarah och jag tapas på San Leandro som är en tapasbar som ligger på Sveavägen, ungefär i höjd med Grand, ni vet biografen som Palme var på väg hem ifrån när han blev skjuten. Mycket bra måste jag säga, både om filmen och […]
Recept på hemmagjord paneer-ost och ett halvlyckat försök till palak paneer
Jag har haft ett craving efter att laga palak paneer i någon vecka. Idag tänkte jag att det skulle bli dags, dessvärre så kryddade jag inte grytan på långa vägar tillräckligt så den smakade ganska tråkigt, men man lär sig så länge man lever… Osten blev en höjdare däremot så jag tänker att jag delar […]
Nyår 2011, svamppaté, chokladfondue och fetapiroger
Visst är hon vacker? Maj gadd. Hon ska gifta sig med mig. Jag lagade svamppaté för att gå ihop med köttätarnas potatisgratäng och sallad. De skulle käka oxfilé, så det kändes som att det behövdes något mustigt. Jag tog receptet från kokboken “Säsongens Vego” som jag lagade i somras och som jag vet funkar bra. […]