fbpx

Tapas på restaurang San Leandro och Soul food

I går kväll, efter att ha kollat på überhypade Winter’s Bone, käkade Sarah och jag tapas på San Leandro som är en tapasbar som ligger på Sveavägen, ungefär i höjd med Grand, ni vet biografen som Palme var på väg hem ifrån när han blev skjuten. Mycket bra måste jag säga, både om filmen och käket!
Det var inte så mycket förväntningar då jag vara varit där en gång tidigare och knappt mindes något annat än att de har ganska annorlunda inredning med mycket barstolar, ett stor dalieskt klistermärke på ena väggen och en mycket långsmal lokal med ventilationsrören öppna i taket. Men det var faktiskt riktigt schysst! God mat och trevlig service, även om tapaslistan kanske var något kort. På tisdagar har de tydligen också någonting de kallar för vin- och tapaskvällar då alla vin som säljs per glas går för 49:- och man kan få någon charkuteritallrik för 149:-. Ganska fnuttig storlek på vinglasen måste jag dock säga…

Men, men. Jag käkade en tapas som bestod av en bred skiva chèvre grillat på toast och toppad med honung, en tapas som bestod av champinjoner i en kryddig tomatsås och toppad med ost och så sist delade och jag och Sarah på patatas con aioli. Hon tog någon köttgrej som serverades med avocadosås.
Vi har gäster över på fredag och det har beställts tapas även tills dess så det här var bra inspiration. Jag ska absolut försöka mig på att kopiera den där chèvretoasten. Mumsfillibabba!

På tal om tapas så såg jag en spännande grej på tv häromdagen. Det var Gordon Ramsays Kitchen Nightmares och han besökte en restaurang som hade specialiserat sig på ”Soul food”, vilket typ var amerikanskt New Orleans-inspirerat och asköttigt creolekäk. Han hjälpte dem att hitta på ett koncept som han kallade ”Soul in a bowl” och som i stort sett var creolska tapas. Kanske inte de rätter jag skulle valt, men fortfarande en helbra idé. Tapas är inte det enda som går att ätas i smårätter som man delar runt bordet, och buffé behöver inte bara handla om äcklig kallmat. Jag ser en utmaning som måste antas här och jag gillar idén – vad är god mat om inte fylld av soul? Det måste gå att kombinera!
Checka själva, inte minst bara för att Momma Cherri som äger restaurangen är så sjukt skön: https://www.bokus.com/bok/9781904573593/momma-cherris-soul-in-a-bowl-cookbook/

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!