Vegansk gulasch
Hej! Hoppas som vanligt att allt är fint med er! Jag har en för ovanlighetens skull ganska seg och långsam dag fylld med en massa saker jag har behövt ta tag i en längre tid och får därför ganska lite gjort (det finns en anledning till att jag inte tagit tag i dem – de […]
Ungerska grillspett med fänkålsstuvning och persiljestekt potatis – Trerätters med Brutal Brewing, huvudrätten
*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing* Hej! Förra veckan var jag, som jag berättade om i förra fredagens inlägg, kock på ett event som Brutal Brewing genomförde för att lansera sin nya veteöl med hallon i. Brutal är roliga, dels för att de gör god öl men också för att all deras produktion både är […]
Polsk svampstuvning med halloumi och rösti
Hej! För flera år sedan var jag på Café Piastowiavska som jag tror fortfarande ligger kvar på Tegnérgatan och käkade en rätt som jag bara inte lyckats få ur huvudet sedan dess. Jag har lagat den några gånger till och från själv, men av någon anledning inte skrivit om den här på bloggen. Polsk husmanskost […]
Biff Stroganoff, the original vegetarian way
Jag fick en uppmaning av en vän via Facebook att inte bara mesa mig med tråkig svensk husmans korvstroganoff. ”Ge dig på en riktig rysk orginalstroganoff!” lät det. ”Det är allt grejer det”. Hur skulle jag kunna motstå? Efter lite grävande på internet efter ett orginalrecept på stroganoff så har jag lärt mig så här […]