fbpx

Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork

Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det […]

BBQ-sås – Grundrecept som går att variera

När jag nu i veckan satt och planerade för att göra min fooled pork-debut så var jag ju självklart också tvungen att försöka mig på att göra en vettig barbequesås till det hela. Enligt många av de andra fooled porkrecept jag läst så kör folk helt enkelt bara en snabbsås/marinad till som de gör med […]

Påskbord, julbord och midsommarbords-special

Jag har hört vissa kalla det för det svenska smörgåsbordet, andra låtsas febrilt som att det är tre helt separata företeelser. Jag skulle säga att det kanske är tur att de bara kommer ett par gånger per år, men att de precis som Kalle Anka på julafton är nära på speciella just av den anledningen. […]

Rödvinssås

Jag är inne på min fjärde vecka som föräldraledig nu och jag märker verkligen en skillnad i min energi. När jag inte går omkring och tokfokuserar på jobbet hela tiden så har jag plötsligt fått väldigt mycket mer ork och energi till allting annat, däribland att blogga och att odla alla mina andra små nördintressen. […]

Svamp och valnötsstek på nyår och barnmatsprat

Hej hej igen! Livet som småbarnsfarsa är onekligen inte ett som präglas av kulinariska äventyr. Matinspirationen har tyvärr varit ganska mycket i botten på senaste. Som jag har sagt tidigare så har stortjejen (tidigare lilltjejen, nu kallad stortjejen) varit vegetarian i snart ett år nu, vilket ju är roligt, men det gör tyvärr också att […]

Mustig svamppaj med lock

Jag såg ett nytt matlagningsprogram här förra veckan på typ sjuan eller någon annan liknande kanal där två bröder, den ene slaktare och den andre bagare lagade en massa brödbaserad mat tillsammans. Bland annat hade de en pajbakartävling där de tävlade i att baka den smarrigaste pajen till ett gäng triatleter. Det var sjukt mycket […]

Rödbetsbruschetta – förrätten på nyårsafton

Årets nyårsafton firade vi ganska lugnt med en av Sarahs barndomskompisar som bjöd på knytismiddag. Jag fick förrätten tilldelad mig och informationen att barndomskompisens kille tydligen skulle försöka sig på konststycket att laga ”något uzbekiskt” till huvudrätt. Vad fan är uzbekisk mat var min första fråga, och min andra – vad gör man till det? […]

Chilipickles – a.k.a. knark på burk.

Hej! 2012 har åtta timmar kvar på nacken och jag ska precis till att börja preppa rödbetorna inför kvällens nyårsmiddag. Innan jag ger mig in i köket vill jag dock ta en chans att skriva några snabba rader här på bloggen och tacka era alla för att ni läst, kommenterat och framför allt följt mig […]

Bruschetta

När jag lagade det här förra veckan så var jag nästan övertygad om att jag redan hade skrivit om det på bloggen, men jag märkte nu när jag satte mig ner och kollade igenom recepten att jag faktiskt lyckats gå nästan två hela år utan att skriva om denna kungliga rätt. Nå – rätt ska […]

Fattigmanspesto

Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag. Här drygade jag […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT