fbpx

Fooled pork a.k.a vegansk pulled pork

IMG_4806 (1024x768)
Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled pork, a.k.a vegansk pulled pork. Jag hade min svåger och hans tjej över på middag som bägge är vegetarianer och dessutom ganska hippa, så det var the perfect opportunity att testa det som alla sagt är det mest djurvänliga(?) och fantastiska fläsket sedan Särimner själv.
Innan mästerverket skulle tillagas så krävdes det dock en hel del receptgooglande. Som ni förstår, och kanske har erfarenhet av själva, så finns det tyvärr ungefär lika många åsikter om hur både fooled pork, pulled pork och den obligatoriska bbq-såsen ska lagas som det finns burriga hipsterskägg på Södermalm. Jag var dead set på att göra grejen från grunden, d.v.s. även göra min egen bbq-sås till marineringen, så det krävdes en hel del avvägningar och funderingar innan jag landade i någon sorts feeling som jag kunde utgå ifrån.
Det jag satsade på var en kombination av GodaMiddans fooled pork, Gaashuds pulled jackfruit och Serious Eats Kansas style barbequesauce med en rejäl touch av vad jag själv tyckte lät vettigt och gott. Här har ni mitt eget bbq-sås recept som jag landade i.
IMG_4808 (1024x768)
Inte för att vara den som är den. Men det blev skitgott, och jag fattar verkligen grejen. Särskilt när man käkade ”porken” i en saftig fralla med coleslaw (också hemmagjord så klart, recept kommer!), picklad rödlök, sallat, lime och koriander. Det enda jag skulle kunna klaga på är (som vanligt) att konsistensen inte riktigt blev som jag hoppats. Kanske borde köra den lite längre på den sista rundan i ugnen nästa gång bara, så det får lite knaper.
Och en sista grej innan receptet. Försök verkligen hitta jackfruit om ni kan. Finns ofta i asiatiska matvarubutiker. Det är liksom hela grejen med det här receptet. Jag har sett folk köra sojaslamsor eller vegobiffar i strimlor, men det känns lite fusk. Ungefär som att köra ursprungsreceptet på nötkött och säga kött som kött, det ska ju ändå marineras. Eeeh, nej.

[hr]

IMG_4797 (1024x768)

IMG_4793 (1024x768)Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>IMG_4816 (1024x768)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

a.k.a Vegansk Pulled Pork på Jackfruit
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
43 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
43
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!