Svensktillverkad tofu från Omi Foods

Precis bredvid mitt jobb vid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm ligger en Coop Nära butik på vilken jag har lyckats lägga vantarna på den här godbiten. Det är en, enligt förpackningen, svensktillverkad tofu! Nu, jag har inte grävt så djupt i det här, det kan mycket väl vara så att den så att den bara […]

Senapssill på aubergine

Jag tror inte att det har gått någon förbi att det var påsk förra helgen. Jag tog ledigt både ifrån jobbet och ifrån bloggandet så här kommer ett påskrecept som ni kan använda till nästa år! Jag tillhör den halvan av mänskligheten som gillar inlagd sill, och älskar därför givetvis de här recepten som låter […]

Kantarellrisotto med rosmarinstekta champinjoner och citronhalloumi

Det här receptet är en variant av den svamprisotto jag gjorde för några veckor sedan. Den här gången bytte jag dock ut den torkade Karl-Johansvampen mot torkade gula kantareller och jag stekte champinjonerna i svampkompotten i rosmarin innan jag snabbmarinerade dem i citron. Det blev helbra! Kantareller och rosmarin fungerar otroligt väl tillsammans och ger […]