fbpx

Chorizo- och potatissallad

I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan […]

Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor

Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika […]

Världens bästa tomatsallad

Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor […]

Trebönschili

Nej, jag har inte blivit religiös. Inte på det viset i alla fall. Namnet syftar på ingredienserna i det bästa chlireceptet jag lyckats åstadkomma hittills. En mustig, het och modig gryta som osar av rödvin, spiskummin och chili. Det är fan så här som mat ska vara, inga krusiduller och krångliga uppläggningar. Det är jag, […]

Pebre – Chilensk tomatsalsa, perfekt till grillat.

I mitt förra inlägg, det om sparristarten, så beklagade jag mig över att våren var så kort. Jag har ändrat mig. Jag älskar att sommaren är här! Jag har just tillbringat långhelgen över Kristi Himmelsfärd och nationaldagen nere i Skåne med min flickväns familj och badat, solat och ätit tonvis med god mat. Grillen har […]

Pastagratäng med vegofärssås

Äntligen är det påsk och vi är nere i Skåne igen. Klanen är samlad och i fem dagar framöver ska det lagas festmat! Första dagen var det inte riktigt upplagt för att laga någonting avancerat, men det är ju trist att laga samma gamla tråkkäk som alltid så varför inte slå till med en twist? […]

Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost

I söndags var det helt fantastiskt väder i Stockholm. Den första solbrännan, den första glassen och den första riktiga vårdagen. På vägen hem såg vi påskliljor, vitsippor och vårlök spirade i rabatterna och i gräset. Lilltjejen kutade runt som en kalv på vårbete och vi andra gassade oss i solen liggande i gräset. Det går […]

Chili sin carne

Jag har skrivit om det förut och nu blev det av till att laga sin egen. Blev riktigt fint, men det kan göras bättre. Chili är en av de är rätterna som står sig för att lagas om och om igen för att försöka fixa det perfekta receptet. Och när jag väl har det så […]

Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, […]

Pasta med chorizo och färska tomater

Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil. Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT