Chorizo- och potatissallad

I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan […]
Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor

Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika […]
Världens bästa tomatsallad

Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor […]
Trebönschili

Nej, jag har inte blivit religiös. Inte på det viset i alla fall. Namnet syftar på ingredienserna i det bästa chlireceptet jag lyckats åstadkomma hittills. En mustig, het och modig gryta som osar av rödvin, spiskummin och chili. Det är fan så här som mat ska vara, inga krusiduller och krångliga uppläggningar. Det är jag, […]
Pebre – Chilensk tomatsalsa, perfekt till grillat.

I mitt förra inlägg, det om sparristarten, så beklagade jag mig över att våren var så kort. Jag har ändrat mig. Jag älskar att sommaren är här! Jag har just tillbringat långhelgen över Kristi Himmelsfärd och nationaldagen nere i Skåne med min flickväns familj och badat, solat och ätit tonvis med god mat. Grillen har […]
Pastagratäng med vegofärssås

Äntligen är det påsk och vi är nere i Skåne igen. Klanen är samlad och i fem dagar framöver ska det lagas festmat! Första dagen var det inte riktigt upplagt för att laga någonting avancerat, men det är ju trist att laga samma gamla tråkkäk som alltid så varför inte slå till med en twist? […]
Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost

I söndags var det helt fantastiskt väder i Stockholm. Den första solbrännan, den första glassen och den första riktiga vårdagen. På vägen hem såg vi påskliljor, vitsippor och vårlök spirade i rabatterna och i gräset. Lilltjejen kutade runt som en kalv på vårbete och vi andra gassade oss i solen liggande i gräset. Det går […]
Chili sin carne

Jag har skrivit om det förut och nu blev det av till att laga sin egen. Blev riktigt fint, men det kan göras bättre. Chili är en av de är rätterna som står sig för att lagas om och om igen för att försöka fixa det perfekta receptet. Och när jag väl har det så […]
Färsk tomat- och pastasallad med buffelmozzarella och brödkrutonger

I ett försök att kalla fram sommaren i förtid så snodde jag ihop den här matiga salladen när vi fick besök av en av Sarahs äldsta vänner i torsdags. Jag lagade den senast nere i Skåne i somras och det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den. Solmogna tomater, färsk basilika, […]
Pasta med chorizo och färska tomater

Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil. Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt […]