fbpx

Tandoori tofu – the fast way

Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. […]

Senapssill på aubergine

Jag tror inte att det har gått någon förbi att det var påsk förra helgen. Jag tog ledigt både ifrån jobbet och ifrån bloggandet så här kommer ett påskrecept som ni kan använda till nästa år! Jag tillhör den halvan av mänskligheten som gillar inlagd sill, och älskar därför givetvis de här recepten som låter […]

Röd panaeng curry

Det var ett tag sedan nu jag käkade thaicurry ute på restaurang. Sedan jag bytte jobb för ca två år sedan så har jag inte haft någon bra lunchrestaurang i närheten och jag har alltid känt mig ganska tveksam till sådana där små kioskthaiställen som finns utspridda lite överallt. Det kan ju inte vara hygieniskt? […]

Chili sin carne

Jag har skrivit om det förut och nu blev det av till att laga sin egen. Blev riktigt fint, men det kan göras bättre. Chili är en av de är rätterna som står sig för att lagas om och om igen för att försöka fixa det perfekta receptet. Och när jag väl har det så […]

Vit lasagne med salvia, svamp och cashewbechamel

Jag stod inför en ganska trixig utmaning i går när det skulle lagas middag till familjen som var på besök. En vegansk och sojaintollerant bror, en GI-ätande morsa, en kräsen flickvän och ett snart 20 årigt muskelberg… Vad lagar man då liksom? Jag känner att GI-maten fick stryka en del på foten, men alla tyckte […]

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.

Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad […]

Dhal, indisk linsgryta. Brorsan bjöd på dunderkäk!

I lördags var jag och käkade middag hos David. Han har en aphärlig lägenhet på Fridhemsplan med det mest fantastiska köket ever. Femplattors gasspis, stora öppna ytor och snygga hyllor, man kan dö för mindre. Dessvärre ingen köksfläkt så jag satt halva kvällen och hostade av chiliröken som lade sig som ett os över rummet, […]

Tofu tikka masala

Indiskt, italienskt och husmanskost. Det är visst det enda jag lagar märker jag. Men, men om man vet vad man gillar så varför inte också äta det? Idag blev det Tofu tikka masala på Sarahs request. Jag följde Sanjay Thummas recept från Vahrehvah.com, men körde latmansversionen och köpte tofu istället för att laga paneer. Oavsett […]

Söndagsmiddag. Skogsgryta med klyftpotatis och rårörda lingon

David och Emma, min bror och hans flickvän kom över och käkade middag med oss. David är som jag tidigare nämnt vegan, så det är alltid lite extra roligt att försöka hitta på goda grejer att bjuda på när han kommer. Många av mina vanliga trix, typ släng i en massa ost eller få något […]

Pappardelle med svamp och havrepannacotta

Dagen började kallt som fan, men ändå mycket härligt i Vasaparken tillsammans med kusinbarnen och lilltjejen. Lillkusinen gjorde skridskopremiär med stil och det åts korv med bröd. Mycket bra, hade varit ännu bättre om det också hade sålts sojakorv, men jag antar att perfektion är lite väl mycket att be om av en korvgubbe. När kvällen drog […]

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT