Tandoori tofu – the fast way

Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. […]
Senapssill på aubergine

Jag tror inte att det har gått någon förbi att det var påsk förra helgen. Jag tog ledigt både ifrån jobbet och ifrån bloggandet så här kommer ett påskrecept som ni kan använda till nästa år! Jag tillhör den halvan av mänskligheten som gillar inlagd sill, och älskar därför givetvis de här recepten som låter […]
Röd panaeng curry

Det var ett tag sedan nu jag käkade thaicurry ute på restaurang. Sedan jag bytte jobb för ca två år sedan så har jag inte haft någon bra lunchrestaurang i närheten och jag har alltid känt mig ganska tveksam till sådana där små kioskthaiställen som finns utspridda lite överallt. Det kan ju inte vara hygieniskt? […]
Chili sin carne

Jag har skrivit om det förut och nu blev det av till att laga sin egen. Blev riktigt fint, men det kan göras bättre. Chili är en av de är rätterna som står sig för att lagas om och om igen för att försöka fixa det perfekta receptet. Och när jag väl har det så […]
Vit lasagne med salvia, svamp och cashewbechamel

Jag stod inför en ganska trixig utmaning i går när det skulle lagas middag till familjen som var på besök. En vegansk och sojaintollerant bror, en GI-ätande morsa, en kräsen flickvän och ett snart 20 årigt muskelberg… Vad lagar man då liksom? Jag känner att GI-maten fick stryka en del på foten, men alla tyckte […]
Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.

Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad […]
Dhal, indisk linsgryta. Brorsan bjöd på dunderkäk!

I lördags var jag och käkade middag hos David. Han har en aphärlig lägenhet på Fridhemsplan med det mest fantastiska köket ever. Femplattors gasspis, stora öppna ytor och snygga hyllor, man kan dö för mindre. Dessvärre ingen köksfläkt så jag satt halva kvällen och hostade av chiliröken som lade sig som ett os över rummet, […]
Tofu tikka masala

Indiskt, italienskt och husmanskost. Det är visst det enda jag lagar märker jag. Men, men om man vet vad man gillar så varför inte också äta det? Idag blev det Tofu tikka masala på Sarahs request. Jag följde Sanjay Thummas recept från Vahrehvah.com, men körde latmansversionen och köpte tofu istället för att laga paneer. Oavsett […]
Söndagsmiddag. Skogsgryta med klyftpotatis och rårörda lingon

David och Emma, min bror och hans flickvän kom över och käkade middag med oss. David är som jag tidigare nämnt vegan, så det är alltid lite extra roligt att försöka hitta på goda grejer att bjuda på när han kommer. Många av mina vanliga trix, typ släng i en massa ost eller få något […]
Pappardelle med svamp och havrepannacotta

Dagen började kallt som fan, men ändå mycket härligt i Vasaparken tillsammans med kusinbarnen och lilltjejen. Lillkusinen gjorde skridskopremiär med stil och det åts korv med bröd. Mycket bra, hade varit ännu bättre om det också hade sålts sojakorv, men jag antar att perfektion är lite väl mycket att be om av en korvgubbe. När kvällen drog […]