fbpx

Vit lasagne med salvia, svamp och cashewbechamel

Jag stod inför en ganska trixig utmaning i går när det skulle lagas middag till familjen som var på besök. En vegansk och sojaintollerant bror, en GI-ätande morsa, en kräsen flickvän och ett snart 20 årigt muskelberg… Vad lagar man då liksom?

Jag känner att GI-maten fick stryka en del på foten, men alla tyckte i alla fall att resultatet blev riktigt gott. Smått inspirerad av Vegankrubbs rawfoodlasagne och en pastarätt jag käkade på Vapiano i höstas snodde jag ihop följande kreation. Om jag skulle ändrat någonting i efterhand så skulle jag nog ha haft lite mer blomkål i förhållande till cashewnötterna i såsen samt gjort denna lite fetare. Nu blev bechamelen ganska söt, vilket funkade på ett sätt, men det blev lite over the top för att vara 100 % i min smak och jag tror att lite mer fett skulle ha gjort lasagnen lite mer lik ”vanlig” lasagne. Det är också viktigt, som i alla lasagner att ha tillräckligt mycket vätska i från början för att den ska bli god och krämig. Alltid lite mer än vad man tror är mitt grundmått.

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

Mustig lasagne med stora smaker
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!