fbpx

Bistroburgare

Med soltorkad tomatcreme, fejkonchutney och klassisk burgardressing
” Det här är den absolut godaste burgaren jag någonsin gjort! Som den serveras på ChouChou, men med Double Sesam bröd från Korvbrödsbagarn ”
– Gustav

Receptet: Bistroburgare

4 portioner

Ingredienser

Soltorkad tomatröra

Soltorkade tomater i olja 250 g
Olja från burken 0.5 dl
Vitlöksklyftor 2 st
Japansk sojasås 1.5 msk
Chiliflakes 2 krm
Balsamvinäger 2 msk

Klassisk burgardressing

Växtbaserad majonnäs 1.5 dl
Ättiksgurka 0.5 dl
Rödlök, liten 1 st
Ketchum 2 msk
Amerikansk senap 2 msk
Rökt paprikapulver 1 tsk
Salt Efter smak
Svartpeppar Efter smak

Fejkonchutney

Gul lök 1 st
Rökt tofu 260 g
Japansk sojasås 0.5 dl
Sirap 0.5 dl
Öl 1 dl
Liquid smoke 1 tsk
Svarpeppar Efter smak
Rapsolja Efter smak

Biffarna

Formbar sojafärs 500 g
Japansk sojasås 0.5 dl
Ketchup 2 msk
Rapsolja 2 msk
Svartpeppar Efter smak
Olja till stekning Efter smak
Växtbaserad ost, skviad 4 st

Servering

Korvbrödsbagarns Double Sesam hamburgarbröd 1 paket
Tunnskivad ättiksgurka 1 dl
Amerikansk senap Efter smak

Gör så här

Soltorkad tomatröra

Klassisk burgardressing

Fejkonchutney

Biffarna

Servering

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x