fbpx
En kväll med italienskt tema, och italiensk kock

CUCINA ITALIANA: EN ITALIENSK HELKVÄLL

En liten bit av italien mitt i Stockholm? Ja i alla fall under denna kväll. Italiensk mat räknas som kanske världens bästa kök. Men varför smakar det aldrig lika bra när man lagar det hemma som när man sitter på en liten bar i italien? Det som saknas är känslan och stämningen kring maten. Italienska köket är mer än bara mat. Det är en social upplevelse där smaker, vänskap och miljön smälter samman till en hel upplevelse. Denna kväll har vi fångat alla dessa delar. Du kommer spendera kvällen tillsammans med vår italienska guide Sofia som jobbar som kock och en hel skara inspirerande människor i en vacker miljö. Du kommer att få njuta av fantastisk italiensk mat, träffa nya människor och till och med lära dig att göra semolinapasta från grunden helt själv. Allt detta avslutas med en lyxig middag och en krämig klassiker till efterätt. Eventet har begränsade platser och först till kvarn gäller. Boka här


Vad händer under kvällen (för dig som gillar detaljer)

Vid ankomst blir du välkomnad av vår värd. När alla är samlade börjar vi kvällen med en smakresa av italienska antipasti—moderniserade klassiska smårätter.Du får smaka på Farinata, Involitini och Bagna càuda samtidigt som du hör berättelser om deras ursprung och tillverkning. Under tiden presenterar sig vår kock Sofia och delar med sig av sin kulinariska bakgrund samt hennes syn på matens roll i framtiden. Sedan händer det grejer! Med stiliga förkläden på samlas vi runt borden för att göra egen pastadeg på semolina från grunden. Sofia kommer att lära dig vad som gör en bra en pastadeg — från proteinhalten i mjölet till rätt knådteknik. Du lär dig forma orecchiette, testa nya pastaformer, och anta den sista utmaningen: Att vika eleganta tortellini.

När pastan är färdigformad kokas och serveras den. Du får även prova på att lägga upp den på tallrik som ett proffs. Därefter avnjuter vi tillsammans en middag med utsökt pasta i vår eleganta matsal—en kväll fylld av gemenskap och energi. Som en lyxig restaurangupplevelse (fast bättre).

Avslutningsvis serveras en krämig tiramisu, förberedd av Sofia 24 timmar i förväg. Kan du gissa den hemliga ingrediensen? Som om detta inte var nog så får du också ta med dig en egen låda orecchiette (öronformad färsk pasta) som du kan bjuda familj och vänner på. Eller varför inte ge bort som en present till någon du tycker om?

Trerättersmeny för kvällen
Förrätt: 3 små italienska antipasti (Farinata, Involitini, Bagna càuda)
Huvudrätt: Färsk fylld pasta på spenat, svamp och cashew-ricotta
Dessert: Krämig 24 timmars tiramisu

Dryck 
Jämfört med andra kurser så säljer vi inga dyra vinpaket, eller låter dig krångla med kortbetalning på plats. Ta med dig en flaska vin hemifrån eller få rekommendationer från oss som parar perfekt med menyn. Enkelt, smidigt och mycket billigare. Alkoholfria alternativ finns dock alltid på plats.

Vad är inkluderat?

  • Välkomstdrink vid ankomst
  • Italienska handlagade Antipasti
  • Kort föreläsning om italiensk matkultur
  • Kurs i handgjord pasta
  • Lyxig trerättersmiddag (värde 1500)
  • En goodiebag med en överraskning

Du får dryck, underhållning och förkläden – allt på plats. Du behöver inte ta med dig något. Kom som du är och njut av kvällen!

Praktisk information

När du kommer till adressen så kommer du se brinnande marschaller och en skylt tillsammans med vår greeter som kommer att visa dig in.

Sofia talar Engelska / Sofia speaks English

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Vi vet att det är möjligt att servera kompromisslöst bra mat i alla Sveriges offentliga kök där hållbarhet och kundnöjdhet förenas. Vi vet dock att det är en utmanande resa dit.

Därför finns vi!

Vi har tillsammans över 25 års erfarenhet av att utbilda och utveckla Sveriges offentliga måltider och presenterar nu 360Metoden, en helhetslösning för att ta din kommun till nästa steg och vidare.

Vilka är vi?

Framtidens Offentliga Mat är ett samarbete mellan två av Sveriges främsta profiler inom hållbar mat i offentlig sektor: Gustav Johansson (Jävligt Gott) och Magnus Naess (Ecogusto). Tillsammans har de arbetat med över 60 kommuner och stora nationella projekt.

Magnus Naess

En av landets mest erfarna utbildare för offentlig sektor. Han har skrivit kokböcker för storkök, utvecklat Globala gymnasiets rikskända skolmat och utbildat tusentals kockar genom kurser och workshops.

Gustav Johansson

Opinionsbildare och grundare av Jävligt Gott. Kokboksförfattare, TV-kock och utbildare, tidigare restaurangägare (ChouChou). Har lett utvecklingsprojekt tillsammans med aktörer som Orkla, WWF och Sodexo.

Vad är problemet?

Vi har under flera år stöttat hundratals kommuner i arbetet med att utveckla den offentliga måltiden och ser återkommande utmaningar, men också många goda exempel.

Hållbarhetsarbetet är komplext och kräver insatser på flera nivåer. Det räcker inte att bara utbilda kockar utan mål, uppföljning och intern förankring.

För verklig förändring behövs ett helhetsperspektiv och en långsiktig plan, inte bara punktinsatser.

360Metoden – vårt arbetssätt

Vår metodik bygger på en helhetslösning där vi följer er hela vägen – från målbild till måltid.

Förankring

Grunden för lyckad förändring är förankrade strategier, tydliga mål och metoder för uppföljning. Vi hjälper er att utveckla dessa med checklistor, exempel och handlingsplaner.

Verktyg

Att skapa en omställning kräver rätt verktyg. Vi hjälper er att uppdatera era rutiner och arbetssätt och ger er nya konkreta metoder och recept att implementera i köken, i ledningsarbetet och i matsalarna.

Budskap

Förändring fungerar först när den förstås och välkomnas. Vi hjälper er att nå målgruppen med rätt budskap, kanaler och insatser samt att skapa ambassadörer bland gästerna och deras vårdnadshavare.

Vill ni veta mer om hur vi jobbar och kanske ta ett möte för att se hur vi kan hjälpa er kommun att ta nästa steg, oavsett hur långt ni kommit tidigare?

Maila gustav@javligtgott.se så tar vi ett möte!

Läs mer på framtidensoffentligamat.se!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x