fbpx
En kväll med italienskt tema, och italiensk kock

CUCINA ITALIANA: EN ITALIENSK HELKVÄLL

En liten bit av italien mitt i Stockholm? Ja i alla fall under denna kväll. Italiensk mat räknas som kanske världens bästa kök. Men varför smakar det aldrig lika bra när man lagar det hemma som när man sitter på en liten bar i italien? Det som saknas är känslan och stämningen kring maten. Italienska köket är mer än bara mat. Det är en social upplevelse där smaker, vänskap och miljön smälter samman till en hel upplevelse. Denna kväll har vi fångat alla dessa delar. Du kommer spendera kvällen tillsammans med vår italienska guide Sofia som jobbar som kock och en hel skara inspirerande människor i en vacker miljö. Du kommer att få njuta av fantastisk italiensk mat, träffa nya människor och till och med lära dig att göra semolinapasta från grunden helt själv. Allt detta avslutas med en lyxig middag och en krämig klassiker till efterätt. Eventet har begränsade platser och först till kvarn gäller. Boka här


Vad händer under kvällen (för dig som gillar detaljer)

Vid ankomst blir du välkomnad av vår värd. När alla är samlade börjar vi kvällen med en smakresa av italienska antipasti—moderniserade klassiska smårätter.Du får smaka på Farinata, Involitini och Bagna càuda samtidigt som du hör berättelser om deras ursprung och tillverkning. Under tiden presenterar sig vår kock Sofia och delar med sig av sin kulinariska bakgrund samt hennes syn på matens roll i framtiden. Sedan händer det grejer! Med stiliga förkläden på samlas vi runt borden för att göra egen pastadeg på semolina från grunden. Sofia kommer att lära dig vad som gör en bra en pastadeg — från proteinhalten i mjölet till rätt knådteknik. Du lär dig forma orecchiette, testa nya pastaformer, och anta den sista utmaningen: Att vika eleganta tortellini.

När pastan är färdigformad kokas och serveras den. Du får även prova på att lägga upp den på tallrik som ett proffs. Därefter avnjuter vi tillsammans en middag med utsökt pasta i vår eleganta matsal—en kväll fylld av gemenskap och energi. Som en lyxig restaurangupplevelse (fast bättre).

Avslutningsvis serveras en krämig tiramisu, förberedd av Sofia 24 timmar i förväg. Kan du gissa den hemliga ingrediensen? Som om detta inte var nog så får du också ta med dig en egen låda orecchiette (öronformad färsk pasta) som du kan bjuda familj och vänner på. Eller varför inte ge bort som en present till någon du tycker om?

Trerättersmeny för kvällen
Förrätt: 3 små italienska antipasti (Farinata, Involitini, Bagna càuda)
Huvudrätt: Färsk fylld pasta på spenat, svamp och cashew-ricotta
Dessert: Krämig 24 timmars tiramisu

Dryck 
Jämfört med andra kurser så säljer vi inga dyra vinpaket, eller låter dig krångla med kortbetalning på plats. Ta med dig en flaska vin hemifrån eller få rekommendationer från oss som parar perfekt med menyn. Enkelt, smidigt och mycket billigare. Alkoholfria alternativ finns dock alltid på plats.

Vad är inkluderat?

  • Välkomstdrink vid ankomst
  • Italienska handlagade Antipasti
  • Kort föreläsning om italiensk matkultur
  • Kurs i handgjord pasta
  • Lyxig trerättersmiddag (värde 1500)
  • En goodiebag med en överraskning

Du får dryck, underhållning och förkläden – allt på plats. Du behöver inte ta med dig något. Kom som du är och njut av kvällen!

Praktisk information

När du kommer till adressen så kommer du se brinnande marschaller och en skylt tillsammans med vår greeter som kommer att visa dig in.

Sofia talar Engelska / Sofia speaks English

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Hej!

Idag har vi ett nytt koncept här på Jävligt Gott som vi vill presentera! Vi kallar det ”Produkt i fokus” och det är ett samarbete med vårt nya systerbolag Foodbeat!

Man skulle kunna kalla Foodbeat för Jävligt Gotts B2B ben, där vi hjälper företag och restauranger med det som Jävligt Gott genom åren hjälpt konsumenter med – att hitta och att laga jävligt god mat med mer hållbara råvaror.

Ni kan läsa mer om Foodbeat här på bolagets hemsida. För här ska vi nu prata om den sak som bägge bolagen har gemensamt – dvs hållbara och jävligt goda produkter!

I en serie av inlägg har framöver kommer vi sätta fokus på fantastiska produkter som gör det lättare för restauranger och privatpersoner att laga mer hållbar mat utan att kompromissa med kvalitén eller smaken på maten som serveras.

Vi ska också vara tydliga med att alla produkter som vi lyfter fram här är kunder hos Foodbeat, där de betalar för att testas och att matchas mot inköpares efterfrågan och behov. Därför är detta inlägg att räkna som ett betalt samarbete. Det betyder dock inte att vi inte 100 % står bakom det vi säger här eller att vi kommer säga saker vi inte skulle ha gjort annars.

Så här såg det ut för några veckor sedan när vi genomförde en workshop med ett gäng inbjudna kockar i vårt testkök tillsammans med dem.

Produkt i fokus: Artonnaise

Kort info: Artonnaise är en ärtbaserad majonnäs utvecklad av det Stockholmsbaserade bolaget Smakamera. Det är en helt växtbaserad produkt som i dagsläget enbart säljs till restauranger och storkök.

Återförsäljare: De flesta stora grossisterna. Mer info hittas på deras hemsida: https://www.artonnaise.com/

Smak och egenskaper: Artonnaise är en tjock och mild majonnäs utan biton av ärta som funkar perfekt i alla sammanhang där en äggbaseradmajonnäs också skulle fungerat. Dess stora styrka ligger dock i att den binder syra och smaker otroligt bra utan att späs ut, vilket gör att den kan laddas med mer smak än en genomsnittlig majonnäs, oavsett ägg eller inte.

Pris: Ca 45 kr kg hos grossist.

Intressanta fakta: Artonnaise har funnits på marknaden i några år nu och fått otroligt bra genomslag. Bland annat har hamburgerkedjan Bastard Burgers helt bytt ut all sin majonnäs mot Artonnaise, så även ett antal mindre kedjor som Mackverket. Kombinationen av en mild majonnässmak, hög förmåga att binda smaker utan att tappa textur och extremt låg allergenhalt (ägg är en extrem allergen, väldigt få reagerar på ärta) gör den idealisk för verksamheten som vill behålla majonnäs på menyn, men minska allergener, klimatpåverkan och krångel.

Rekommenderas för: Restauranger som vill sänka sitt klimatavtryck, få färre allergener i sin verksamhet, minska krångel med flera olika produkter till olika målgrupper och dessutom inte höja sina råvarupriser. Dvs de flesta!

Recept med Ärtonnaise

Mackor med rödbetssallad

Matiga mackor med rödbetssallad, fetaost och sallad.

Lyxig Ceasarsallad

En ceasarsallad efter konstens alla regler, fast med kapris istället för anjovis i dressingen!

Tryffelburgare

En mastig burgare med stekt svamp, tryffelmajjo och picklad lök.

Fish n chips

En klassisk brittisk rätt, serverad med tartarsås och sötpotatispommes

Toast skagen

En klassisk svensk förrätt!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x