fbpx
En kväll med italienskt tema, och italiensk kock

CUCINA ITALIANA: EN ITALIENSK HELKVÄLL

En liten bit av italien mitt i Stockholm? Ja i alla fall under denna kväll. Italiensk mat räknas som kanske världens bästa kök. Men varför smakar det aldrig lika bra när man lagar det hemma som när man sitter på en liten bar i italien? Det som saknas är känslan och stämningen kring maten. Italienska köket är mer än bara mat. Det är en social upplevelse där smaker, vänskap och miljön smälter samman till en hel upplevelse. Denna kväll har vi fångat alla dessa delar. Du kommer spendera kvällen tillsammans med vår italienska guide Sofia som jobbar som kock och en hel skara inspirerande människor i en vacker miljö. Du kommer att få njuta av fantastisk italiensk mat, träffa nya människor och till och med lära dig att göra semolinapasta från grunden helt själv. Allt detta avslutas med en lyxig middag och en krämig klassiker till efterätt. Eventet har begränsade platser och först till kvarn gäller. Boka här


Vad händer under kvällen (för dig som gillar detaljer)

Vid ankomst blir du välkomnad av vår värd. När alla är samlade börjar vi kvällen med en smakresa av italienska antipasti—moderniserade klassiska smårätter.Du får smaka på Farinata, Involitini och Bagna càuda samtidigt som du hör berättelser om deras ursprung och tillverkning. Under tiden presenterar sig vår kock Sofia och delar med sig av sin kulinariska bakgrund samt hennes syn på matens roll i framtiden. Sedan händer det grejer! Med stiliga förkläden på samlas vi runt borden för att göra egen pastadeg på semolina från grunden. Sofia kommer att lära dig vad som gör en bra en pastadeg — från proteinhalten i mjölet till rätt knådteknik. Du lär dig forma orecchiette, testa nya pastaformer, och anta den sista utmaningen: Att vika eleganta tortellini.

När pastan är färdigformad kokas och serveras den. Du får även prova på att lägga upp den på tallrik som ett proffs. Därefter avnjuter vi tillsammans en middag med utsökt pasta i vår eleganta matsal—en kväll fylld av gemenskap och energi. Som en lyxig restaurangupplevelse (fast bättre).

Avslutningsvis serveras en krämig tiramisu, förberedd av Sofia 24 timmar i förväg. Kan du gissa den hemliga ingrediensen? Som om detta inte var nog så får du också ta med dig en egen låda orecchiette (öronformad färsk pasta) som du kan bjuda familj och vänner på. Eller varför inte ge bort som en present till någon du tycker om?

Trerättersmeny för kvällen
Förrätt: 3 små italienska antipasti (Farinata, Involitini, Bagna càuda)
Huvudrätt: Färsk fylld pasta på spenat, svamp och cashew-ricotta
Dessert: Krämig 24 timmars tiramisu

Dryck 
Jämfört med andra kurser så säljer vi inga dyra vinpaket, eller låter dig krångla med kortbetalning på plats. Ta med dig en flaska vin hemifrån eller få rekommendationer från oss som parar perfekt med menyn. Enkelt, smidigt och mycket billigare. Alkoholfria alternativ finns dock alltid på plats.

Vad är inkluderat?

  • Välkomstdrink vid ankomst
  • Italienska handlagade Antipasti
  • Kort föreläsning om italiensk matkultur
  • Kurs i handgjord pasta
  • Lyxig trerättersmiddag (värde 1500)
  • En goodiebag med en överraskning

Du får dryck, underhållning och förkläden – allt på plats. Du behöver inte ta med dig något. Kom som du är och njut av kvällen!

Praktisk information

När du kommer till adressen så kommer du se brinnande marschaller och en skylt tillsammans med vår greeter som kommer att visa dig in.

Sofia talar Engelska / Sofia speaks English

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Att laga pizza hemma är en av mina absoluta favoritsysslor i köket – särskilt när jag får experimentera med nya smaker och prylar. Det är nog extra viktigt för mig som halvitalienare och kock att kunna leverera en riktigt bra pizza. Så när jag fick chansen att testa Panettis nya elektriska pizzaugn och underbara köksmaskin var det självklart att slå till med något extra gott. Resultatet? En ljuvligt krämig Pizza bianco med potatis och röd pesto.

Receptet hittar du här
Kock: Sofia De Matteis
@chefsofiadematteis

En pizzaugn för alla väder (och alla kök)

Panettis Pizzetta Primo är både smidig och kompakt. Den tar inte upp särskilt mycket plats och funkar hur bra som helst att ha inomhus. Perfekt för oss som vill kunna baka pizza året om – även när det ösregnar ute. Jag älskar tanken på att inte behöva vara beroende av grillen eller en stor stenugn för att få till den där riktigt krispiga botten, och dessutom är detta något som är uppskattat för oss som bor i lägenhet.

“Ugnen tog inte upp mycket plats och det var toppen att den kunde stå inomhus. Jag kan fortfarande baka pizza en regnig dag!”

Snurr på grejerna – bokstavligt talat

En annan riktigt smart grej med Pizzetta Primo är att pizzastenen roterar automatiskt under gräddningen. Det kanske låter som en liten detalj, men om du har bakat pizza själv vet du hur lätt det är att bränna ena sidan medan den andra är halvfärdig.

“Jag älskar att ugnen roterar, för det är annars den svåraste biten att hålla koll på när pizzan gräddas så snabbt!”

Här får du istället en jämnt gräddad pizza varje gång – utan att behöva stå och snurra på den själv med pizzaspaden. Väldigt skönt!

Full kontroll med Panettis degblandare

Inför baket testade jag också Panettis degblandare med interaktiv skärm, och måste säga att den gjorde arbetet med degen till en ren och skär dröm. Du kan bläddra bland olika inställningar och recept, eller bara ställa in en timer – maskinen sköter resten!

“Den interaktiva skärmen på Panettis degblandare gjorde att jag inte behövde oroa mig för att hålla koll på degen eller tiden. Jag kunde bläddra bland inställningar och recept och välja det jag behövde – eller bara ställa in en timer. Maskinen skötte resten.”

En pizza du inte vill missa

Om du är nyfiken på pizzan jag bakade: vit pizza med potatis och röd pesto – hittar du receptet här.
Det är en riktig umamibomb med krämig växtbaserad färskost, tunt skivad potatis och en pepprig röd pesto som lyfter smakerna.

Panettis pizzaugn & köksmaskin blev verkligen pricken över i:et – både för smakens och upplevelsens skull. Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill ta sitt pizzabak till nästa nivå utan att behöva bygga om hela köket.

Och pizzan? Ja den fick högsta betyg av min italienska familj. Ett omdöme att lita på.

500KR i rabatt när du köper någon av produkterna från Panetti

Just nu får du 500kr i rabatt om du använder koden: javligtgott500. Spana in Panettis produkter, och börja snurra pizzor som verkliga proffs.Testa Panettis Köksmaskin PrimoMix och lika underbara Pizzaugn Pizzetta Primo för perfekt resultat.

Vill du ha fler recept? Kolla in Sofia på instagram @chefsofiadematteis

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x