fbpx
Event: Laga paradrätterna från chouchous menyer med Gustav i vår studio

I KÖKET MED JÄVLIGT GOTT: EN INTERAKTIV MATLAGNINGSKVÄLL

Välkommen på en unik och interaktiv helkvällsupplevelse under ledning av Gustav Johansson, grundare av Jävligt Gott, där du får njuta av en lyxig trerättersmeny inspirerad av Gustavs tidigare restaurang ChouChou, men inte bara det:

Kvällen börjar med att Gustav välkomnar er med ett glas bubbel, ger er en introduktion till filosofin bakom hans arbete och därefter lagar hela menyn tillsammans med er under ett par interaktiva timmar där ni tillsammans ansvarar för både tillagning, upplägg och servering av maten till er och de andra gästerna.

Kvällen avslutas med en dundermiddag där ni oh de andra gästerna turas om att servera er själva och era medresenärer under kvällen resultatet av ert fantastiska hantverk, och så klart får ni med er både recepten, goodiebags med några av de mest spännande råvarorna och en massa nya upplevelser och insikter med er hem!

Fokus på kvällens meny ligger på nya innovativa råvaror som gjorde den växtbaserade maten på ChouChou möjlig och här får ni inte bara smaka på dem utan får både klämma, känna och arbeta med dem själva så ni verkligen förstår dem på djupet.När ni går hem för kvällen så kan vi garantera att ni kommer ha en helt ny syn på vad hållbar mat är och kan vara.

I slutändan är det inte predikningar och måsten som kommer att förändra vår syn på mat. Det är att göra det enkelt och jävligt gott. Och, ni kommer ha haft jävligt kul på kuppen!

Kvällen innehåller:

  • Förmingel med Gustav och de andra gästerna
  • Kort introduktion till Gustavs och ChouChous matfilosofi
  • En djupdykning i framtidens hållbara råvaror och hur man använder dessa för bästa resultat
  • En interaktiv matlagningsession där ni tillsammans med Gustav preppar, lagar, lägger upp, och serverar alla rätter under kvällen. Ni får en inblick i hur råvarorna hanteras, läggs upp, och serveras, i restaurangmiljö. 
  • En lyxig trerätters middag med vinförslag. Vi tillämpar BYOB – bring your own boose, och kommer skicka ut vinförslag inför eventet, så ni kan para vin med maten vi kommer servera. Men ta med det du gillar bäst såklart! Öl går också hur bra som helst. 
  • En goodiebag med recept, råvaror, och gåvor från våra partners med hem
  • Förhoppningsvis tar ni även med er en ny syn och förståelse för hållbar mat, och vad våra spännande råvaror kan göra för oss. 

Om din kursledare:
Gustav Johansson, grundare av Sveriges största, växtbaserade plattform; Jävligt Gott, och restaurangen ChouChou, är en av Sveriges mest inflytelserika matprofiler inom växtbaserad kost. Med ChouChou som inspiration kommer Gustav att leda dig genom kursen, dela med sig av sina erfarenheter och insikter, och hjälpa dig att bemästra restaurangens mest uppskattade rätter.

Du kommer få lära dig hans bästa tips och tekniker för hur du lär dig laga lika god mat som på restaurang. Välkomna!

Inga förkunskaper behövs
Kursen passar alla. Nyfikna nybörjare, eller matälskare som vill prova på växtbaserad matlagning.
Eller för den som bara vill träffa nya människor, mingla, och äta en god måltid tillsammans.
På våra sociala upplevelser träffar du nya människor, så att boka solo spelar ingen som helst roll!
Skratt och en härlig dag utlovas.

Vad är inkluderat?
Du kommer att få tillgång till alla nödvändiga verktyg, råvaror och kursledning. Alkoholfria alternativ finns tillgängliga, men du är välkommen att ta med vin eller öl till middagen om du önskar.

Praktisk information

Om Jävligt Gott Studio:
Jävligt Gott Studio är en plats för hållbara kreatörer i Stockholm, nära Karolinska, och inom promenadavstånd från både Hagastaden och Odenplan. Studion används för filmproduktioner, kurser samt events. Mer detaljer skickas efter du har bokat kursen.

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Påsken är för många förknippad med god mat. Förmodligen med ägg, lamm, och sill inblandat. För oss är påsken också förknippad med god mat. Men snällare varianter. För det kan vara precis lika gott med växtbaserat, som originalet – och visst smakar allt mycket bättre med ett gott samvete.

Här kommer några av våra växtbaserade favoriter från åren som gått. Kanske är det knytkalas på gång i helgen? Då har du en hel del att välja mellan här. Klassiker, och lite nya läckerheter. Hoppas du hittar något, och hoppas att du kan inspirera övriga sällskapet till att välja mer hållbar mat. Vi hejar på er!

Sparristartare

Här kommer en ljuvlig sparristartare. Den görs på färdig smördeg, och är därför en perfekt kompis om det ska bli buffé.


Tofu med majonnäs och tångcaviar, smaksatt med svart salt. En riktig höjdare på buffén. Det svarta saltet är lite trixigare att hitta, men sök på nätet så hittar du säkert i en butik någonstans i närheten. Det svarta saltet ger nämligen en smak av ägg. En sån grej va?

Svamp & nötstek – en helt otrolig rätt till storhelgen. Här har vi sannerligen en favorit i repris. Denna lagas hos oss varje år, och den är alltid lika populär.

Vad vore väl en storhelgsbuffé utan en potatissallad? Här i en riktigt fräsch tappning. En så kallad fransk variant. *Chefs kiss*

Behövs väl ingen närmare presentation av detta va? En fullpott på vart enda bjudbord. Vågar vi säga året om? En växtbaserad variant som är precis lika god som orginalet.

För att undvika eventuella konflikter vid bordet, så finns det självklart också sill! Härlig västkustsill. En variant som har övertygat både en och två konservativa sillfanatiker.

Då till efterrätten. Precis lika god som den är vacker. En växtbaserad cheesecake med passionsfrukt. Här går det bra med vilken växtbaserad grädde som helst, som kan vispas. Njut!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x