fbpx
Event: Lär dig göra lyxiga chokladpraliner i vår studio Labbet

MAGISKA PRALINER: GÖR DINA EGNA LYXIGA CHOKLADPRALINER TILLSAMMANS MED EN RIKTIG CHOCOLATIER I VÅR STUDIO

Följ med på en 4-timmars praktisk chokladworkshop ledd av en professionell chocolatier, där du får chansen att väcka dina sinnen och släppa loss din kreativitet. Oavsett om du är en chokladälskare, yrkesverksam eller bara letar efter en rolig och unik upplevelse, är den här kursen det perfekta sättet att fördjupa dig i konsten att skapa praliner.

Läs mer och boka din unika chokladupplevelse här

Om dagen
Under dagen går vi igenom val av utrustning för det perfekta resultatet, vetenskapen bakom temperering av choklad, och fyllningskomposition. Viktoriia lär ut konsten att skapa blanka och färgglada praliner med perfekt balanserad smak och textur. Vi bjuder på en god lunch och såklart chokladprovning.

Allt detta ingår
Professionell handledning av en erfaren chocolatier
Kort föreläsning om hantverket
En lättare lunch och gourmetsnacks
En chokladprovning
En ask med dina praliner att ta med hem, och en goodiebag

Inga förkunskaper behövs
Kursen passar alla. Nyfikna nybörjare, eller matälskare som vill prova på växtbaserad matlagning.
Eller för den som bara vill träffa nya människor, mingla, och äta en god måltid tillsammans.
På våra sociala upplevelser träffar du nya människor, så att boka solo spelar ingen som helst roll!
Skratt och en härlig dag utlovas.

Om kursledaren
Träffa Viktoriia, en hängiven chocolatier, konditor och grundare av S-Foodies Cake and Chocolate Studio i Uppsala. Med en äkta passion för sitt hantverk älskar hon att dela med sig av sin kunskap och kärlek till choklad och bakverk.Hennes bok, Råsöt, tilldelades priset för Bästa Dessertbok vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. I sina workshops erbjuder Viktoriia en varm och inspirerande miljö för alla som är nyfikna på att lära sig chokladens ädla konst.I slutet av kursen kommer du att ha både färdigheterna – och pralinerna – för att imponera på vänner och familj.

Vad är inkluderat?
Kom som du är, allt finns på plats! Förkläde och alla ingredienser och verktyg finns på plats i studion. Välkommen till oss, och vår grymma studio: Labbet.

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
500


0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Att laga pizza hemma är en av mina absoluta favoritsysslor i köket – särskilt när jag får experimentera med nya smaker och prylar. Det är nog extra viktigt för mig som halvitalienare och kock att kunna leverera en riktigt bra pizza. Så när jag fick chansen att testa Panettis nya elektriska pizzaugn och underbara köksmaskin var det självklart att slå till med något extra gott. Resultatet? En ljuvligt krämig Pizza bianco med potatis och röd pesto.

Receptet hittar du här
Kock: Sofia De Matteis
@chefsofiadematteis

En pizzaugn för alla väder (och alla kök)

Panettis Pizzetta Primo är både smidig och kompakt. Den tar inte upp särskilt mycket plats och funkar hur bra som helst att ha inomhus. Perfekt för oss som vill kunna baka pizza året om – även när det ösregnar ute. Jag älskar tanken på att inte behöva vara beroende av grillen eller en stor stenugn för att få till den där riktigt krispiga botten, och dessutom är detta något som är uppskattat för oss som bor i lägenhet.

“Ugnen tog inte upp mycket plats och det var toppen att den kunde stå inomhus. Jag kan fortfarande baka pizza en regnig dag!”

Snurr på grejerna – bokstavligt talat

En annan riktigt smart grej med Pizzetta Primo är att pizzastenen roterar automatiskt under gräddningen. Det kanske låter som en liten detalj, men om du har bakat pizza själv vet du hur lätt det är att bränna ena sidan medan den andra är halvfärdig.

“Jag älskar att ugnen roterar, för det är annars den svåraste biten att hålla koll på när pizzan gräddas så snabbt!”

Här får du istället en jämnt gräddad pizza varje gång – utan att behöva stå och snurra på den själv med pizzaspaden. Väldigt skönt!

Full kontroll med Panettis degblandare

Inför baket testade jag också Panettis degblandare med interaktiv skärm, och måste säga att den gjorde arbetet med degen till en ren och skär dröm. Du kan bläddra bland olika inställningar och recept, eller bara ställa in en timer – maskinen sköter resten!

“Den interaktiva skärmen på Panettis degblandare gjorde att jag inte behövde oroa mig för att hålla koll på degen eller tiden. Jag kunde bläddra bland inställningar och recept och välja det jag behövde – eller bara ställa in en timer. Maskinen skötte resten.”

En pizza du inte vill missa

Om du är nyfiken på pizzan jag bakade: vit pizza med potatis och röd pesto – hittar du receptet här.
Det är en riktig umamibomb med krämig växtbaserad färskost, tunt skivad potatis och en pepprig röd pesto som lyfter smakerna.

Panettis pizzaugn & köksmaskin blev verkligen pricken över i:et – både för smakens och upplevelsens skull. Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill ta sitt pizzabak till nästa nivå utan att behöva bygga om hela köket.

Och pizzan? Ja den fick högsta betyg av min italienska familj. Ett omdöme att lita på.

500KR i rabatt när du köper någon av produkterna från Panetti

Just nu får du 500kr i rabatt om du använder koden: javligtgott500. Spana in Panettis produkter, och börja snurra pizzor som verkliga proffs.Testa Panettis Köksmaskin PrimoMix och lika underbara Pizzaugn Pizzetta Primo för perfekt resultat.

Vill du ha fler recept? Kolla in Sofia på instagram @chefsofiadematteis

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x