Här instruerar jag hur man gör små prinsessbakelser med en utstickare, det går också bra att göra två längder av smeten, då skärs bottnen som gräddats till 20×30 centimeter till två längder på 30 x10 cm. Marsipanlängder är betydligt enklare att täcka med marsipan och det är enklare per bit att göra längder. Du får ut ungefär 8-10 runda bakelser och många fler bitar om du gör längder, mellan 12-14 per längd, alltså 24-28 totalt. Man vänder bottnen och toppen av kakan mot hallonsylten för att sylten gör att de två mörkare lager från bottnen och ytan då inte syns. Använd 5-6 centimeters utstickare för små söta bakelser. Jag har använt en utstickare på 6 centimeter för bakelserna på bilden och de behöver 90-100 gram marsipan. Gör man istället två längder går det åt 300-350 gram marsipan per längd, alltså betydligt mindre per bit.
Ingredienser
Marsipanlängder eller bakelser
Margarin | 100 g |
Vetemjöl | 300 g |
Bakpulver | 1 msk |
Salt | 0.5 tsk |
Aquafaba | 150 g |
Strösocker | 270 g |
Mjölk | 150 g |
Vaniljsocker eller extrakt | 2 tsk |
Vaniljkräm
Vaniljstång | 0.5 st |
Strösocker | 2 msk |
Majsstärkelse | 2 msk |
Matlagningsgrädde | 2.5 dl |
Olja | 2 msk |
Salt | 1 nypa |
Gul färg | 1 knivsudd |
Margarin | 25 g |
Resterande ingredienser
Hallonsylt | 1 st |
Vispgrädde | 1 st |
Marsipan | 1 st |