Det här receptet på brownies är exceptionellt! Det är en brownie helt i en egen klass. Den bakas med olja i smeten och det här är den första “oljebrownien” jag lyckats ta fram. Den är inte kaklik, det är inte en fudgebrownie utan den är seg och god, nästan kladdig men håller formen även när den är nygräddad. Ytan blir ljus och exra god och jag tycker inte att den här brownien behöver någon glasyr, men man kan gärna röra ner i 100-150 gram choklad i smeten. Jag gillar att baka den i en form på 20×20 för då får man tjocka bitar men man kan också baka den i en form på 20×30 centimeter så får man lite tunnare rutor. Det är viktigt att aquafaba och olja är rumstempererade så att emulsionen inte blir för fast.
10
portioner
Ingredienser
Mörk Choklad | 130 g |
Olja | 100 g |
Strösocker | 300 g |
Aquafaba | 150 g |
Vaniljextrakt | 1 tsk |
Kakao | 60 g |
Vetemjöl | 240 g |
Salt | 1 krm |
Bikarbonat | 1 krm |
Chokladknappar | 100 g |