fbpx

Skogssvampsburgare

Med stekta trattkantareller, och Korvbrödsbagarns Potato Buns
” Tryffelburgare i all ära, men har ni hört talas om skogssvampsburgaren? Varför köpa dyr tryffelolja när man hitta guld i skogen istället? ”
– Gustav

Receptet: Skogssvampsburgare

4 portioner

Ingredienser

Biffen

Torkad skogssvamp 15 g
Formbar färs 500 g
Ketchup 2 msk
Svampfond 2 msk
Rapsolja 2 msk
Japansk sojasås 2 msk
Svartpeppar Efter smak

Dressing

Torkad skogssvamp 10 g
Växtbaserad majonnäs 2 dl
Färsk citronjuice 2 tsk
Vitlöksklyfta 1 st
Svartpeppar Efter smak
Salt Efter smak

Ölstekt lök

Rödlök 2 st
Sirap 2 msk
Japansk sojasås 1.5 msk
Öl 1 dl
Svartpeppar Efter smak

Stekt skogssvamp

Trattkantareller 400 g
Vitlöksklyftor 2 st
Växtbaserat smör Efter smak
Salt Efter smak
Svartpeppar Efter smak

Vitlöksfräst svartkål

Svartkål 200 g
Vitlöksklyftor 2 st
Vatten 2 msk
Färsk citronjuice 2 msk
Japansk sojasås 1.5 msk
Olivolja till stekning Efter smak

Bygg burgaren

Korvbrödsbagarns Potato Buns 4 st
Rapsolja till stekning Efter smak

Gör så här

Biffen

Dressing

Ölstekt lök

Stekt skogssvamp

Vitlöksfräst svartkål

Bygg burgaren

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
No data was found

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x