Det här bakverket heter ”Le Succés” och receptet, som dessutom är glutenfri, har jag inspirerats av från ett recept hos Jan Hedh. Bakverket är perfekt för högtidsfika och är smakmässigt som en biskvitårta. Även i vegansk tappning passar namnet fint och det är en riktig succetårta. Tårtan behöver förberedas i god tid eftersom chokladtryffeln ska vila i rumstemperatur minst över natten för att få rätt konsistens och sedan ska tårtan kylas i kylskåp innan servering för att få bra konsisten och även för att mjuka upp biskvibottnarna. Kaninerna är gjorda efter förlagor av Jan Hedh och instruktioner för hur de rullas syns bland bilderna här. Vill man ha kaninen utan två tassar och delade öron skippar man bara det steget vid formningen.
16
portioner
Ingredienser
Tryffel
Matlagningsgrädde | 300 g |
Glykossirap eller sirap | 50 g |
Mörk choklad | 250 g |
Salt | 1 nypa |
Mandelbottnar
Mandelmjöl | 300 g |
Florsocker | 150 g |
Aquafaba | 75 g |
Salt | 1 nypa |
Kakao för pudring | 1 st |