Jag har arbetat med mazarinrecept i över 10 år och de har varit med i tidigare sammanfattningsböcker men jag har några nya ändringar med här i både fyllningen och i glasyren för att avsevärt förbättra dem. Dessutom har jag fotograferat en guide för hur jag gör dem så att det ska bli enklare för dig som bakar. Jag har insett att bittermandel gör sig otroligt bra i mazariner och förstärker mandelsmaken så jag river numera gärna ner ett par bittermandlar. Idag finns både pappersformar eller mazarinplåtar att köpa för ett rimligt pris och jag rekommenderar inte att leta efter mazarinformar på Tradera, de finns, men de kostar väldigt mycket så det kanske inte är värt priset om man inte är en stor mazarinälskare. Jag smörjer formarna med fett innan jag klär dem eftersom de lossnar så lätt då men det går bra även utan att smörja om man inte orkar. Lite mjukt margarin på fingrarna eller på en bit papper fungerar fint. Lite pilligt men väl värt arbetet!
Ingredienser
Mördeg
Kallt margarin | 100 g |
Vetemjöl | 180 g |
Strösocker | 45 g |
Matlagningsgrädde eller aquafaba | 2 msk |
Mazarinfyllning
Margarin | 75 g |
Strösocker | 120 g |
Aquafaba | 75 g |
Vetemjöl | 45 g |
Mandelmjöl | 160 g |
Ev. 1-4 bittermandlar | Efter smak |
Salt | 1 nypa |
Glasyr
Florsocker | 180 g |
Glykos eller vit sirap | 20 g |