fbpx

Popuprestaurang på Waterfront Hotel!

Fotograf: Therese Aldgård. På bilden: Robert Stridsberg och Gustav Johansson

Pressmeddelande 23 april 2024

Matkreatören Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt Gott” och den växtbaserade restaurangen ChouChou, öppnar unik pop up-restaurang på Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm i maj. Det innovativa samarbetet är en del av hotellets arbete med att skapa mer hållbara hotellvistelser, och förhoppningen är att inte bara attrahera resande gäster utan även locka stockholmarna in till hotellet. 

Pop up-restaurangen slår upp dörrarna den 16 maj och håller öppet under fyra kvällar i veckan i tre veckor. Maten som kommer att serveras blir ett möte mellan två kök där idéerna från ChouChou möter kreativiteten och hantverket från det kulinariska teamet på Radisson Blu Waterfront. Resultatet blir riktigt god mat som inte kompromissar på vare sig hållbarhet eller kvalitet. 

På Radisson Blu Waterfront har vi ett ständigt fokus på hur vi kan utveckla vår verksamhet och skapa bättre och mer hållbara upplevelser för våra kunder. I hotellets nylanserade restaurang, The Lounge, är hållbarhet ett genomgående tema och genom att samarbeta med Gustav kan vi lära av varandra och utveckla vår veganska meny. Tillsammans kan vi locka fler stockholmare till hotellet och visa att vi är så mycket mer än en traditionell hotellrestaurang, säger Sam Holmberg, General Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel. 

Bild: White Arkitekter
Fotograf: Gustav Johansson

– På ChouChou vill vi visa hur fantastiskt gott det är med växtbaserad mat – och för att göra det på bästa möjliga sätt så måste vi skapa dessa upplevelser på fler ställen där folk kanske inte själva hade sökt upp den. På Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm möts varje dag tusentals människor och hotellet är därför en perfekt plats för att skapa nya hållbara och jävligt goda matupplevelser, säger Gustav Johansson. 

Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm är verifierat enligt Hotel Sustainability Basics och arbetar aktivt för att hela tiden skapa mer hållbara hotellvistelser. Till exempel är byggnaden utrustad med så kallade dubbelfönster för att effektivt stänga ute trafikbuller och samtidigt agera som en stor solfångare för att samla in värmeenergi. Energin används sedan för att värma det sanitära varmvattnet på hotellet, och den överflödiga energin för att värma hotellet på natten. Samarbetet med Gustav är en del av detta hållbarhetsarbete och ett led i att utveckla hotellets arbete med hållbar mat. 

Ambitionen med samarbetet är också att någon av rätterna som serveras under gästspelet ska finnas kvar på den ordinarie menyn. Förutom fantastisk mat kan gästerna som besöker pop up-restaurangen även förvänta sig flera andra överraskningar – bland annat att Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm en kväll i veckan bjuder ett sällskap på hela matnotan. 

Fotograf: Gustav Johansson

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!